6000-6500 TL İtopya Sistem Tavsiyesi

6500 TL fiyat bandındaki sistemlere RTX 2060 koyulabiliyor fakat onun yerine 1660 Ti koyup diğer bileşenleri yükseltmek bir tık daha mantıklı olmaz mı? RTX teknolojisi falan pek umursadığım bir şey değil aşırı derece grafik manyağı bir insanda değilim. 1660 Ti işimi fazlasıyla görecektir diye düşünüyorum.
Hava sirkülasyonu ve PSU kalitesine biraz daha önem vererek RTX 2060 dan kısıp 1660-1660 Ti seviyesi bir ekran kartına düşmek mantıklı mı sizce? Ray Tracing teknolojisi pek umurumda değil, grafik hastası bir insanda değilim. İşlemci ve Ekran kartına parayı yatırıp diğer bileşenleri geride bırakmak istemiyorum çünkü.

Son düzenleme:
6500 TL fiyat bandındaki sistemlere RTX 2060 koyulabiliyor fakat onun yerine 1660 Ti koyup diğer bileşenleri yükseltmek bir tık daha mantıklı olmaz mı? RTX teknolojisi falan pek umursadığım bir şey değil aşırı derece grafik manyağı bir insanda değilim. 1660 Ti işimi fazlasıyla görecektir diye düşünüyorum.
Hava sirkülasyonu ve PSU kalitesine biraz daha önem vererek RTX 2060 dan kısıp 1660-1660 Ti seviyesi bir ekran kartına düşmek mantıklı mı sizce? Ray Tracing teknolojisi pek umurumda değil, grafik hastası bir insanda değilim. İşlemci ve Ekran kartına parayı yatırıp diğer bileşenleri geride bırakmak istemiyorum çünkü.
Affedersiniz arkadaşlar bir bug olmuş sanırım, ilk mesajı gönderdim, gitmeyince yeni bir tane yazıp gönderdim, şimdi ikisini tek bir mesaj olarak göndermiş. Genel olarak demek istediğimi anladınız sanırım geri dönüşlerinizi bekliyorum.

size tavsiyem bu sistemdir toplam 6500 civarı birşey yapıyor yani bu kadar para harcayacaksanız RTX ekran kartı alın derim çok güçlü kartlardır her alanda ihtiyacını karşılar tabi işlemcide aynı şekilde güçlüdür ve RTX ile bir darboğaz yaşatmaz 2x8 gb RAM her zaman daha iyidir anakartta 4 RAM slotu olduğu için ileride dilerseniz yükseltebilirsiniz PSU sertifikalıdır sorun çıkarmaz kasaya çok yatırım yapmak mantıklı değil çünkü kasa kasadır:Dönerdiğim sistem budur .
406280

Sİze şöyle anlatayım zaman ilerledikçe oyunların sistem gereksinimleri artıyor 3-4 sene sonra çıkacak oyunlarda minimum sistem gereksinimleri arasında 1660 ti görmek mümkündür RTX ekran kartları hem yeni hem güçlü olduğundan sizi uzunca bir zaman idare edecektir toplamış olduğum sistemde PSU sertifikalıdır sorun çıkarmaz depolama konusunda sorun yaşayacağınızı düşünüyorsanız SSD yerine HDD alabilirsiniz sistem zaten çok güçlü olduğu için abartmaya gerek yoktur ben canınız ne isterse yapabileceğiniz bir sistem topladım dilerseniz yayın yapabilir video çekebilirsiniz RTX almak bu durumda mantıklı olacaktır.

Dosya Ekleri

• 1560953732277.png
    1560953732277.png
    58,8 KB · Görüntüleme: 47
Son düzenleme:
size tavsiyem bu sistemdir toplam 6500 civarı birşey yapıyor yani bu kadar para harcayacaksanız RTX ekran kartı alın derim çok güçlü kartlardır her alanda ihtiyacını karşılar tabi işlemcide aynı şekilde güçlüdür ve RTX ile bir darboğaz yaşatmaz 2x8 gb RAM her zaman daha iyidir anakartta 4 RAM slotu olduğu için ileride dilerseniz yükseltebilirsiniz PSU sertifikalıdır sorun çıkarmaz kasaya çok yatırım yapmak mantıklı değil çünkü kasa kasadır:Dönerdiğim sistem budur .Eki Görüntüle 406280

Sİze şöyle anlatayım zaman ilerledikçe oyunların sistem gereksinimleri artıyor 3-4 sene sonra çıkacak oyunlarda minimum sistem gereksinimleri arasında 1660 ti görmek mümkündür RTX ekran kartları hem yeni hem güçlü olduğundan sizi uzunca bir zaman idare edecektir toplamış olduğum sistemde PSU sertifikalıdır sorun çıkarmaz depolama konusunda sorun yaşayacağınızı düşünüyorsanız SSD yerine HDD alabilirsiniz sistem zaten çok güçlü olduğu için abartmaya gerek yoktur ben canınız ne isterse yapabileceğiniz bir sistem topladım dilerseniz yayın yapabilir video çekebilirsiniz RTX almak bu durumda mantıklı olacaktır.
Böyle bir sistemi o kasaya koymak ne kadar mantık işi? Kasa kasadır diye düşünmeniz çok yanlış bence. Bir Pc de bütün bileşenlerin ayrı ayrı önemi vardır. Dizdiğiniz sistem gayet güzel fakat bu sistemi o kasaya pek yakıştıramadım şahsen.

Sistemde kullanılan tüm parçalar çok kaliteli ve üst seviye ürünler. Ancak 7000 lira bandına çıkmak zorunda kaldım. Özellikle kasa, hava akışı olarak da görsel olarak da çok güzel bir kasa. Psu’nun da 80+ sertifikası var.
0875FBED-C923-4DF9-8177-5302A818703E.jpeg

Son düzenleme:
Sistemde kullanılan tüm parçalar çok kaliteli ve seviye ürünler. Ancak 7000 lira bandına çıkmak zorunda kaldım. Özellikle kasa, hava akışı olarak da görsel olarak da çok güzel bir kasa. Psu’nun da 80+ sertifikası var.Eki Görüntüle 406649
Sanırım bütçeyi 7000 TL fiyat bandına çıkarmaya değecektir. Bu sistem en mantıklısı. Peki sıvı soğutuyucuyu çıkartıp RTX 2060 'a yükseltme konusunda ne düşünüyorsunuz?

Sanırım bütçeyi 7000 TL fiyat bandına çıkarmaya değecektir. Bu sistem en mantıklısı. Peki sıvı soğutuyucuyu çıkartıp RTX 2060 'a yükseltme konusunda ne düşünüyorsunuz?

Hocam bana sorarsanız mantıklı, ileride sıvı soğutucu alıp takabilirsiniz. Ancak ekran kartı yükseltmek için elinizdekini değer kaybetmiş halde satacaksınız ve zarar edeceksiniz.

Hocam bana sorarsanız mantıklı, ileride sıvı soğutucu alıp takabilirsiniz. Ancak ekran kartı yükseltmek için elinizdekini değer kaybetmiş halde satacaksınız ve zarar edeceksiniz.
Yok 2. el şekilde satmak olarak demedim, direkt sistemi sıfırdan alırken 1660 Ti yerine 2060 koyup Sıvı soğutucuyu çıkartabilirim, R5 2600 stok fanı gayet yeterli sonuçta, sanırım bu daha iyi bir seçenek olacaktır.

Yok 2. el şekilde satmak olarak demedim, direkt sistemi sıfırdan alırken 1660 Ti yerine 2060 koyup Sıvı soğutucuyu çıkartabilirim, R5 2600 stok fanı gayet yeterli sonuçta, sanırım bu daha iyi bir seçenek olacaktır.
Anladım zaten hocam. Ben sistemi sıvı soğutucu ve 1660 Ti ile alırsanız ileride 2060’a geçmek için elinizdeki kartı satmanız gerek demek istedim.

Anladım zaten hocam. Ben sistemi sıvı soğutucu ve 1660 Ti ile alırsanız ileride 2060’a geçmek için elinizdeki kartı satmanız gerek demek istedim.
Şimdi anladım affedersiniz ben sizi yanlış anlamışım. Herkese tavsiyeleri için teşekkürler umarım yakın zamanda toplarım. iyi forumlar.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı