6000-7000 TL Dizüstü Bilgisayar Önerisi

AkPrVa

Hectopat
Katılım
16 Ocak 2016
Mesajlar
21
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhabalar. Kullandığım bilgisayarım haliyle eskidi ve artık kullandığım programları kaldıramaz oldu. Bu nedenden yeni bir dizüstü bakmaktayım ama yeni teknolojilerin çok hızlı gelişmesinden takip edemedim GT 540-630'larda falan kaldım. :D

İstediğim dizüstü ilk başta uzun ömürlü olmasıyla AutoCAD, Solid, Blender ve Premier'e Pro gibi yoğun render işlemlerini rahatça kaldırabilsin.
MS Visual Studio gibi kullandığım platformlarda rahatça kullanabileyim. Yani oyun için değil iş için kullandığım bir bilgisayar istiyorum.
Hafif olması çok iyi olur.
Windows olması da şart değil (tabii ki Mac yüklü gelmeyecek ama boş SSD'ye bile razıyım: )).

Önerilerinize açığım, teşekkür ederim. :) Bu arada evet başka konular var ama o konularda spesifik sorular soramıyorum. Burada yardımcı olabileceklerle bizzat bu konu üzerinden konuşmak isterim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Çok teşekkür ederim. Önerilere daha açığım. :)
Birde aslında her zaman artık parçalar teker teker eskimeye başladı. Bu dizüstüler için zor olan bir konu ama mesela çoğu parçası değiştirilebilir bir dizüstü olursa çok daha iyi olurdu. SSD ler ve Ram'ler muhtemelen değiştirilebiliyordur ama işlemci ve ekran kartı değiştirilebilen bir cihaz varsa çok daha iyi olacaktır. (Sanırım daha çok oyun laptoplarında var ama eğer değiştirilebiliyorsa ona bile razı olurum)
Parçası en çok değişebilen laptop hangisidir ki acaba? :D Tamam masaüstü değil ama...
 
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı