6000 7000 TL'ye bisiklet onerisi

SirDeacon

Hectopat
Daha fazla  
Okul ve sevdiğim için bisiklet almayı düşünüyorum. Bisikletle merdivenden inmeyi falan seviyorum kaldırımdan yola atlamak falan zevkli geliyor. Sizce ne alabilirim? En kotu disk fren olmasını istiyorum v frene güvenemiyorum. İkinci el alamam taksitle alacağım.

Janta zarar veriyor ve disk fren kadar iyi tutmuyor

Jantı biraz aşındırıyor ancak verdiği zarar pek önemli değil. Disk fren kadar iyi tutmuyor ifadesi de kısmen yanlış. Kötü olmayan bir v fren giriş seviye disk frenden daha iyi tutuyor. 27.5 inç jantın çevresi 210cm. 160 mm diskin çevresi 50 cm. Yani v frende fren koluna X güç uygulayacaksan disk frende aynı etkiyi görmek için 4X güç uygulamalısın. Hidrolik frende gücü katlama olayı var. Rockrider 540 V2 kullanıyorum. Tektro hidrolik disk var. Gücü gerçekten biraz fazla veriyor ama yine de 4 kat farkı karşılıyor mu emin değilim. Matematiksel hesaptan çıkarsak disk frenin frenlemesinin çok stabil olduğunu söyleyebilirim. Frene ne kadar basarsam o kadar yavaşlıyor bisiklet. Ani frenlerde de v frenden çok güç uygulamam gerekse de çok rahat durabiliyorum. V fren gibi sürekli ayarlarında sıkıntı çıkması bir süre sonra performansının düşmesi falan yaşanmıyor pek. V frenin avantajı da çok ucuz. Eskiyince çok masraf yapmadan fren sistemini yenileyebilirsin. Dikkat etmek gereken nokta 5 TL pabuç almamak. Mekanik fren hakkında pek iyi şeyler söylemiyorlar. Telle sıktığı için 4 kat gücü vermek oldukça zor galiba diske. Bu yüzden iyi tutmadığını söylüyorlar. Kendim deneyimlemediğim için fazla konuşmak istemiyorum mekanik disk hakkında. Kısaca v fren üzmez sizi. Bu bütçedeki hidrolik frenlere güvenmek zor. Benim tektro frenin performansı bile çok iyi değil. Size bu bütçede önerebileceğim bisikletler:
Salcano ng650/ng750
Kron xc100/150
Mosso wildfire.
Corelli markasının bisikletlerine bakabilirsiniz. Modellerine pek hakim değilim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı