6000 ₺ bütçe ile oyun bilgisayarı toplama

Captain Frog

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Başlıkta da belirttiğim gibi bu yaz, 600o ₺ bütçe ile, bana yeni çıkan ve çıkacak olan oyunları ultra ayarlarda oynatacak bir bilgisayar toplamak istiyorum. İlk önce hazır PC almayı düşünmüştüm fakat biraz araştırmadan sonra çoğu hazır PC'lerin RAM ve işlemci gibi bileşenleri üstün tutup, ekran kartından kıstıklarını farkettim ve bunun üzerine PC toplamaya karar verdim.

Öncelikle kafamda şöyle bir sistem var :
32.png

Not olarak : Anakart seçimi olarak : www.vatanbilgisayar.com: ASUS Z97-PRO GAMER Intel Z97 Soket 1150 DDR3 3200MHz(O.C.) HDMI&DVI Anakart - Vatan Bilgisayar ile www.vatanbilgisayar.com: Z97 GAMING 5 Intel Z97 Soket 1150 DDR3 3200MHz(O.C.)SATA 3.0 USB 3.0 Anakart - Vatan Bilgisayar arasında kalmıştım ve yine küçük bir araştırma sonucunda MSI marka anakartlarda ethernet sorununun olduğunu gördüm ve bunun üzerine ASUS Z97 seçtim.

Evet arkadaşlar durum böyle. Sizlerin de bana eksik olan bir şey veya parça değişimi vb. konuda yardımcı olmanızı istiyorum. Sistemde OC olsa iyi olur diyerek değerli mesajlarınızı bekliyorum.

İyi sosyaller :)

www.phoenix.com.tr: Üstün Seviye Oyun Bilgisayarı | Rebirth Serisi

Intel Core i5-4690K 3.5GHz İşlemci
MSI Z97 Gaming 5 Military Class Anakart
G-Skill Ripjaws 16GB (4X4) 1600MHz CL9 RAM
Gainward GTX 970Phantom GDDR5 4GB Ekran Kartı
Samsung 850 EVO 120GB 540MB Okuma / 520MB Yazma SSD
Seagate Barracuda 1 TB 7200RPM Harddisk
Fractal-Design Tesla R2 80+ Gold 800W Güç Kaynağı
Corsair H90 Sıvı Soğutma
Fractal-Design Define R4 Black Pearl Windowed
Güç Kaynağı Makaron Kablolama

İstediğin gibi OC edilebilir işlemcili sağlam bir bilgisayar.

www.phoenix.com.tr: ASUS VX238H Monitör

Özellikler
MarkaAsus
ModelVX238H
Arka IşıkLED
Tepkime Süresi (ms)1
Panel TipiVA
Görüntü Boyutu23.0″ / 58.4mm
Ekran Çözünürlüğü1920×1080
Görüntü Açısı170°(H) / 160°(V)
Kontrast80000000: 1
Ses Çıkışı1.5W x 2 Stereo Rms
Dijital Frekans60
Parlaklık (cd / m2)250
[TBODY] [/TBODY]
[TBODY] [/TBODY]

+400 TL paran kalıyor. Onada ihtiyacın olan oyun klavye kulaklık v.b alabilirsin.

Ethernet sorunu olduğu doğrudur ama rahat bir şekilde halledilebiliyor seçiminde bu problemi göze almamanızı öneririm.

Sistem sinerjiden toplanmıştır.
Ara Toplam4.662,64 TL
Toplam KDV839,28 TL
Sepet Toplam Fiyatı5.501,92 TL
[TBODY] [/TBODY]
İsterseniz kasayı değiştirebilirsiniz. Kasa alternatifi olarak Zalman Z11 Neo önerebilirim.
Monitör ise;Asus 23.6" Vn247H

Saçma olmuş diyeceğinize kendi tavsiyenizi sunsanız daha mantıklı olur.
Sistemimin faturasını bulursam resmini atarım.

Bir kaç parça kısarsanız bütçenize uygun olabilir. Ve tüm parçalar SLI destekli, ikinci bir gtx 970 veya 970'i satıp 980 ti alabilirsiniz. Size tavsiyem 980 ti çıkana dek beklemeniz.
Fba2TzO.jpg
f8IDCcw.png

Siz herhalde render için toplamıştınız sistemi ? Arkadaş oyun bilgisayarı diyor. Render değil. 16 GB Ram saçma o yüzden.Birde arkadaş monitör istiyor.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı