Masaüstü taraftarı olmama rağmen size pek önermek doğru olmaz hocam. Mac almanız en sıkıntısızı olacaktır diye düşünüyorum
Öncelikle yorumunuz için teşekkür ederim.
Macbook almak gerçekten çok isterdim fakat donanımdan feragat edeceğimden dolayı pekte yanaşamıyorum çünkü CAD programlarında çalışacağım için grafik kartı önemli ve Harici Grafik kartı olan mac'ler ise çok fazla fiyat farkı oluyor o paraya zorlasam workstation benzeri sistem dizilir diye düşünüyorum ve tabiki CAD programlarının ve diğer kullanacağım PLC vb. programlar çoğunluk olarak Windows tercih ediyorlar ve ben bootcamp gibi bir işi tercih etmek istemiyorum en azından güçsüz donanım ile ama mac hep bir hayalim olarak kalacak maalesef
( Belki hackintosh ile kendimi avutabilirim zaman zaman
)
Kesinlikle Mac olmamalı diye düşünüyorum. Mac tamamen özgürlüğünüzü kısıtladığı gibi yüksek performanslı sistemlerde uçuk fiyatlara tekamül edebiliyor. Bu sebepten dolayı detaylarla uğraşmak istemiyorsanız sağlam bir Monster alıp keyfini sürebilirsiniz. Tabii bu konuda da ileriye dönük bir esneklikten söz etmek mümkün olmayacaktır. Bazı modeller dışında. Benim şahsi önerim güzel bir masaüstü sistem toplayıp yavaş yavaş upgrade yapmak olacaktır.
Öncelikle yorumunuz için teşşekür ederim.
Aslında bende sizin gibi düşünüyorum hocam, hem ileriye dönük olacak en azından hemde sağlam performanslı moonster'dan daha iyi olacağı aşikar ve çok kararsızım anakartlar işlemciler ekran kartları inanın ne yapacağımı bilemiyorum seçenek çok olunca.
Kafandaki sorulardan kurtulup sağlam bir masaüstü sistem toplamalısın.
Anakart olarak "MSI z170A M5" tercihi doğru olacaktır.
Öncelikle yorumunuz için teşekkür ederim.
bir önceki mesajımda belirttiğim gibi hocam masaüstü daha cazip geliyor mac hayalinin yanında en azından fakat neden MSI Z170 M5 anakartını önerdiniz? ve bu gibi birleşenleri alırken nelere dikkat etmeliyim açıkcası benim oyun merakım hiç mi hiç olmadı hani oyun sistemi çok önemli olmuyor daha çok iş istasyonu gibi birleşenleri önerirseniz ve farklarınıda belirtirseniz daha sevinirim.
arkadaşlar ek olarak ;
Nvidia ekran kartında kararlıyım fakat diğer önerilerede açığım ve hangi nvidia ? Tesla, Quadro , GeForce mı yoksa Titan larmı?
ve işlemci olarak i7 6950k mı yoksa 6700k mı ? biri Ghz ile önde diğeri Çekirdek ile
Şimdiden yorumlarınız için teşekkür eder, destan yazdığım için de helallik istiyorum