6000 TL i7 6700k Tabanlı Sistem Toplama

Bence nvıdia fanlığını bir köşeye koyup en iyisini düşünmelisin.
Ben zamanında AMD 'den çok çektim. Görünüş olsun, montaj olsun, algılamama olsun. NVIDIA ise görünüş şıklık performans ve algılama gibi hiçbir sorunu yok..

Aşağıya Render testi attım bakabilirsiniz. Arada 40-50 tlilik bir fark söz konusu dahi değil.40-50 tl olsa neden burda gelipte bik bik diye öteyim. i7 6700k ile i5 6500 arasındaki fark 450 tl ye yakın.Ayrıca gözüktüğü gibi 6500 overclocklu haliyle renderda 6600k dan bir tık daha önde. Overclock durumunu sistem yükte olunca ayarlarsan pek bir sıkıntı yok. Sisteme bunu random olarak tanıtmak gerekiyor. Çok da zor bir işlem değil. Ve cpunun ömrüne zarar gelmemesi için güzel bir soğutucu alınması gerekir.

@BrutallicX arkadaşın kullanım alanını anlamamışsın galiba sen. Render ve streamer olarak kullanacak bilgisayarı sen acaba stream sırasında i5 6600K ile örneğin Battlefield 4'ü kaç bitrate verebileceksin merak ediyorum.

@STarLoss eğer bütçeniz 8000 TL ise;

Eki Görüntüle 137871
Bu sistemi tavsiye ediyorum. Fakat bütçenizi arttırma imkanınız varsa WD 3.5" 2TB Caviar Black SATA 3.0 7200Rpm 64MB Cache Harddisk tavsiye ediyorum.
Önerdiğin sistem üzerinde biraz değişiklik yapıp buraya atacağım onaylarsanız bu akşam veriyorum siparişi.

AreYouHurt haklı. Hem streamer hemde render için kullanacağım pcyi.

Peki bu pro yerine m5 taksak daha iyi olmaz mı?

Cumartesi test eder atarım. Arada deveyle eşşek kadar fark olacağını sanmıyorum.

Tmdır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…