6000 TL i7 6700k Tabanlı Sistem Toplama

@STarLoss eğer bütçeniz 8000 TL ise;

Adsız.png

Bu sistemi tavsiye ediyorum. Fakat bütçenizi arttırma imkanınız varsa WD 3.5" 2TB Caviar Black SATA 3.0 7200Rpm 64MB Cache Harddisk tavsiye ediyorum.

@BrutallicX arkadaşımız render alacağını ifade ediyor. Ayrıca K işlemci frekans olarak, K ibaresi olmayan işlemcilerden daha verimli. Bu yüzden 50-60TL için K ibaresi olan işlemcilerden vazgeçilmemeli. Ayrıca K ibaresi olmayan işlemciler, K ibaresi olan işlemcilerinden daha farklı yollarla O.C. edilebilmektedir.

@xenia

Bu mesajlarıma bakmanızı tavsiye ediyorum.

Aşağıya Render testi attım bakabilirsiniz. Arada 40-50 tlilik bir fark söz konusu dahi değil.40-50 tl olsa neden burda gelipte bik bik diye öteyim. i7 6700k ile i5 6500 arasındaki fark 450 tl ye yakın.Ayrıca gözüktüğü gibi 6500 overclocklu haliyle renderda 6600k dan bir tık daha önde. Overclock durumunu sistem yükte olunca ayarlarsan pek bir sıkıntı yok. Sisteme bunu random olarak tanıtmak gerekiyor. Çok da zor bir işlem değil. Ve cpunun ömrüne zarar gelmemesi için güzel bir soğutucu alınması gerekir.

21212.jpg

@STarLoss eğer bütçeniz 8000 TL ise;

Eki Görüntüle 137871
Bu sistemi tavsiye ediyorum. Fakat bütçenizi arttırma imkanınız varsa WD 3.5" 2TB Caviar Black SATA 3.0 7200Rpm 64MB Cache Harddisk tavsiye ediyorum.
Önerdiğin sistem üzerinde biraz değişiklik yapıp buraya atacağım onaylarsanız bu akşam veriyorum siparişi.

Aşağıya Render testi attım bakabilirsiniz. Arada 40-50 tlilik bir fark söz konusu dahi değil.40-50 tl olsa neden burda gelipte bik bik diye öteyim. i7 6700k ile i5 6500 arasındaki fark 450 tl ye yakın.Ayrıca gözüktüğü gibi 6500 overclocklu haliyle renderda 6600k dan bir tık daha önde. Overclock durumunu sistem yükte olunca ayarlarsan pek bir sıkıntı yok. Sisteme bunu random olarak tanıtmak gerekiyor. Çok da zor bir işlem değil. Ve cpunun ömrüne zarar gelmemesi için güzel bir soğutucu alınması gerekir.

Eki Görüntüle 137870
AreYouHurt haklı. Hem streamer hemde render için kullanacağım pcyi.

@BrutallicX arkadaşın kullanım alanını anlamamışsın galiba sen. Render ve streamer olarak kullanacak bilgisayarı sen acaba stream sırasında i5 6600K ile örneğin Battlefield 4'ü kaç bitrate verebileceksin merak ediyorum.
Peki bu pro yerine m5 taksak daha iyi olmaz mı?

@STarLoss ASUS O.C. konusunda çok daha güvenli. Ayrıca DIGI+ VRM gibi özelliklere sahip. O.C. yaparken size oldukça güvende hissettirecek ve yardımcı olacaktır. Bu yüzden ASUS tercih etmelisiniz. Ayrıca MSI kendine güvense ASUS gibi 3 sene garanti verirdi.

@BrutallicX arkadaşın kullanım alanını anlamamışsın galiba sen. Render ve streamer olarak kullanacak bilgisayarı sen acaba stream sırasında i5 6600K ile örneğin Battlefield 4'ü kaç bitrate verebileceksin merak ediyorum.

Cumartesi test eder atarım. Arada deveyle eşşek kadar fark olacağını sanmıyorum.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı