6000 TL İleriye Dönük Sistem Toplama

Metin_42

Hectopat
Daha fazla  
Uzun zamandır sistem toplama videolarını ve bu forumu takip ediyorum. Çok bilgili ve tecrübeli insanlar var. Bütçeyi zar zor denkleştirdim 1 ay içerisinde kafamdaki sistemi toplamayı düşünüyorum ama bunu yaparken forumdaki genel sistem toplama mantığının dışına çıkarak farklı bir yol denemeyi düşünüyorum. Bu konuda sizlerin görüşlerini almak istedim. Görüşleriniz benim için önemli olacak.

Açıkçası teknolojide "en iyi" diye bir tabir olduğunu ben şahsen düşünmüyorum. Kullanıcıların ihtiyaçlarına göre "en iyi" bir tabir olarak kabul edilebilir örnek vermek gerekirse bana göre "GTX 1080" en iyi kartı değildir mesela. Neden diye soracak olursanız, GTX 1060 modeli benim işimi hayli hayli görüyor çünkü fazlasına ihtiyaç duymuyorum. İhtiyacımın olmadığı bir ekran kartına 2 katı para vermek bana pek mantıklı gelmiyor.

Ekran kartı teknolojisi çok hızlı gelişiyor. 1.5 2 sene sonra gayet uygun bir fiyata model yükseltebilirim. Genel sistem toplama mantığında diğer parçalardan kısıp ekran kartına yüklenmek gibi düşünce farkettim.

" Kasadan kıs, soğutmadan kıs, anakarttan kıs, diğer parçalardan kıs, ekran kartı al."

Tabiki bu bir fikir. Herkesin fikrine saygı duyduğumu belirtmek isterim ama kısa vadede bu bana pek mantıklı gelmiyor. Bende kendi ihtiyaçlarıma göre bir sistem topladım. Bu sistemde ekran kartından kısıp diğer parçaların kalitesini arttırmak istiyorum. Bunu yaptığım zaman ilerde ekran kartı modelini yükseltmek istersem direk alıp sistemle birlikte düzgünce kullanmak istiyorum.

Her neyse bu kadar açıklama yeter vaktinizi çalmadan sistemi size göstereyim :)

DAD.PNG

-Neden i7 6700k ?

Çünkü ileriye dönük olmasını istedim. İlerde ekran kartı yükseltmesi yaptığımda, gerekirse OC yaparak ekran kartını full performansla kullanmayı hedefliyorum. Ayrıca reklamcılık öğrencisiyim. Render işlerimin daha hızlı olması benim için güzel bir artı olacak.

-Neden sıvı soğutma?

OC yapacağım için. Kasanın buz gibi ve stabil olması benim için çok önemli. Ayrıca Antalya gibi bir yerde yaşıyorum ilkbaharından sonlarından ekime kadar burası cehennem oluyor. Sıcaklık faktörü Antalya için çok önemli.

-O parayla gtx 1070 alınabilirdi neden 1060 tercih ettin?

Dediğim gibi 1060 benim işimi görüyor. Ultranın ultrasında oynamak gibi bir arzum yok. Oynadığım oyunlarda o kadar güçlü ekran kartları istemiyor. 1060 benim için çok ideal. 1.5-2 sene sonra ekran kartı yükseltmesi yapmayı hedefliyorum.

-Kasa + PSU pahalı değil mi?

Burası biraz benim kendi tercihim. Kasa çok geniş. Alternatif olarak Xpredator II Beyaz modelinide düşünüyorum. Birazcık dekorasyon amaçlı. Güzel bir kasa beni daha çok motive eder. Sistemi salonda kullanacağım o kadar para vermişken görüntüsü beni cezbetmeyen bir kasa kullanmak istemiyorum. Kasa gerçekten çok güzel gözüküyor :)

Belki yanlış düşündüğüm ya da bilmediğim noktalar vardır. O yüzden görüşlerinizi bekliyorum. Benim için çok etkili ve önemli olacak. Fikrime direkt olarak etki edecek. Vaktini ayırıp yorum yapacaklara şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bileşenler güzel ama bence psu çok olmuş 620 wat tarz bir psu işinizi görür ve 120 gb ssd minimum gerekim şahsen ben pişmanım 120 gblık adlığıma çünkü içine oyun yüklemek çok kısıtlı. Günümüz oyunarları örnek olarak bf1 50 gb ssd yerine hdd ye yüklüyoruz. Bence 850 pro 256 gb ile ssd yi değiştirin.

Tavsiyeniz için teşekkür ederim. Sanırım 250 gb alacağım. Fırsat bulmuşken sorayım, ekran kartını MSI gaming M5 modeli ile değiştirmeyi düşünüyorum. Sizce nasıl bir seçim olur? Gerekli mi? iki kart arasında fiyata değecek bir performans var mı?

Tavsiyeniz için teşekkür ederim. Sanırım 250 gb alacağım. Fırsat bulmuşken sorayım, ekran kartını MSI gaming M5 modeli ile değiştirmeyi düşünüyorum. Sizce nasıl bir seçim olur? Gerekli mi? iki kart arasında fiyata değecek bir performans var mı?

Sanırım anakarttan bahsediyorsunuz ekran kartı değil. İkiside type-c porta sahip ikiside m2 destekli ve usb 3.1 gen2 destekliyor ve fiyatlara baktığımda m5 modeli 150 tl daha pahalı. Seçim için 150 tllik fark bence seçim yapmanıza sebep olmamalı burda tercih meselesi var. Ben gamer bir insanım ve kasamın güzel ışıklı olmasını isterim o yüzden rgb ledli olan pro carbon modelini tercih ederim ama buna siz karar vermelisiniz. Buna ek olarak yeni çıkan kabylake işlemci ve 270 yonga setli anakartlar geliyor. Eğer sisteminizin daha güncel olmasını istiyorsanız bunları öneririm. He oyun olarak farklı bir deneyim yaşayacak mısınız? Asla. Ama oc açısından kabylake 7700k yi 5.0 ghz sabit tutan kullanıcılar mevcut.

Sanırım anakarttan bahsediyorsunuz ekran kartı değil. İkiside type-c porta sahip ikiside m2 destekli ve usb 3.1 gen2 destekliyor ve fiyatlara baktığımda m5 modeli 150 tl daha pahalı. Seçim için 150 tllik fark bence seçim yapmanıza sebep olmamalı burda tercih meselesi var. Ben gamer bir insanım ve kasamın güzel ışıklı olmasını isterim o yüzden rgb ledli olan pro carbon modelini tercih ederim ama buna siz karar vermelisiniz. Buna ek olarak yeni çıkan kabylake işlemci ve 270 yonga setli anakartlar geliyor. Eğer sisteminizin daha güncel olmasını istiyorsanız bunları öneririm. He oyun olarak farklı bir deneyim yaşayacak mısınız? Asla. Ama oc açısından kabylake 7700k yi 5.0 ghz sabit tutan kullanıcılar mevcut.

Final sınavından çıktığımda yazmıştım kafa allak bullak yanlış yazmışım :)

Tercih meselesinden ziyade OC performansı açısından bakarsak M5 modeli, Pro carbon modeline göre daha stabil ve daha başarılı diye yorumlar okumuştum internette. Materyal olarakta sanki M5'de biraz daha kaliteli işçilik söz konusu. Bunlar kafamda soru işareti yarattı. Ona istinaden sormak istedim. Yeni çıkacak anakartların benim alabileceğim seviyede bir fiyatla geleceğini zannetmiyorum. Dolarda hiç güven vermiyor açıkçası.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı