6000 TL Render için Sistem tavsiyesi

Mrjoeblack

Hectopat
Video&Fotoğraf işleriyle uğraşmaktayım, yeni bir sisteme ihtiyacım var.
Gönül iMac almak ister fakat fiyatlar bildiğiniz gibi.
Toplamak istediğim bu sistemde Premier Pro'dan 1080P render alabilmek ve zaman zaman 4K video render alabilmek istiyorum. (4K video dediğim, 30 dakikalık bir kısa film veya 10 dakikalık mükemmel efektli şeyler değil. )
Bilgisayar da ağırlıklı olarak Photoshop, lightroom aralıklı olarak da Premier ve arter effects kullanacağım.
Ben bilgisayardan çok fazla anlamıyorum, YouTube'da Teknobiyotik kanalı böyle bir sistem hazırlamış koymuş fiyatı da 5,645TL oldukça uygun geldi, konuya hakim olmadığım için bilmeden bir yorum yaparak tek eksik M.2 SSD olduğunu düşünüyorum.
Sorulara gelecek olursam;
1-Bu sistem benim için iyi midir?
2- Bu sistemi aldığım zaman ileride işlemci, RAM, ekran kartıyükseltme şansım olacak mı? Eğer olmayacaksa anakart'ı ne ile değiştirebilirim.
3- "Intel-NVIDIA senkron çalışıyor bu yüzden Adobe programlarında daha iyi, AMD-NVIDIA alınmaz" bir şehir efsanesi mi?

Ayrıca daha iyi olduğunu düşündüğünüz 6000TL civarı tüm sistemlere açığım.

Ürünün Linki;

Dosya Ekleri

• Ekran Resmi 2019-11-19 02.21.59.png
    Ekran Resmi 2019-11-19 02.21.59.png
    50,5 KB · Görüntüleme: 100
Video&Fotoğraf işleriyle uğraşmaktayım, yeni bir sisteme ihtiyacım var.
Gönül iMac almak ister fakat fiyatlar bildiğiniz gibi.
Toplamak istediğim bu sistemde Premier Pro'dan 1080P render alabilmek ve zaman zaman 4K video render alabilmek istiyorum. (4K video dediğim, 30 dakikalık bir kısa film veya 10 dakikalık mükemmel efektli şeyler değil. )
Bilgisayar da ağırlıklı olarak Photoshop, lightroom aralıklı olarak da Premier ve arter effects kullanacağım.
Ben bilgisayardan çok fazla anlamıyorum, YouTube'da Teknobiyotik kanalı böyle bir sistem hazırlamış koymuş fiyatı da 5,645TL oldukça uygun geldi, konuya hakim olmadığım için bilmeden bir yorum yaparak tek eksik M.2 SSD olduğunu düşünüyorum.
Sorulara gelecek olursam;
1-Bu sistem benim için iyi midir?
2- Bu sistemi aldığım zaman ileride işlemci, RAM, ekran kartıyükseltme şansım olacak mı? Eğer olmayacaksa anakart'ı ne ile değiştirebilirim.
3- "Intel-NVIDIA senkron çalışıyor bu yüzden Adobe programlarında daha iyi, AMD-NVIDIA alınmaz" bir şehir efsanesi mi?

Ayrıca daha iyi olduğunu düşündüğünüz 6000TL civarı tüm sistemlere açığım.

Ürünün Linki;

Hazır ki sistemden işlemci ve ana kart yükselterek güncelleme yapılabilir. Sistem yükseltme kısmında yanlış görmediysem 3600 için 180 tl gibi bir fark istiyor bence değer ve ana kartı da bir üst modele çekersen ilerisi içinde sana fayda sağlayacaktır. Hayırlı olsun.

Son düzenleme:
Hazır ki sistemden işlemci ve ana kart yükselterek güncelleme yapılabilir. Sistem yükseltme kısmında yanlış görmediysem 3600 için 180 tl gibi bir fark istiyor bence değer ve ana kartı da bir üst modele çekersen ilerisi içinde sana fayda sağlayacaktır. Hayırlı olsun.

Peki 3600x'e yükseltmemin ne faydası olacak ? yani 3600 ile arasındaki farkı çok anlayamadım

Peki 3600x'e yükseltmemin ne faydası olacak ? yani 3600 ile arasındaki farkı çok anlayamadım
Yeni nesil işlemci ve yeni mimariye sahip. Daha yüksek değerlere sahip olmak varken neden 2700x eski mimari bir işlemci hemde neredeyse aynı maliyete ? Tabi ki bütçeniz varsa r7 3700x veya 3800x almanız daha faydalı olacaktır. Render işlemlerinizde daha fazla verim sağlayabilirsiniz. 2700 de işinizi görecektir. Ben sadace arada küçük bir fark olduğu için daha yeni bir mimari tavsiyesinde bulundum. Yinede karar sizin tabi ki bütçeniz yetmiyorsa da hali hazırda ki sistemde belli bir verimde işinizi görecektir. Saygılar.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı