6000 TL Sistem Önerisi

syedra

Hectopat
Merhaba arkadaşlar 6000 TL bütçem var, sizlerin tavsiyesini öğrenmek istedim.
Benim düşündüğüm sistem;

• Anakart: MSI B450 Gaming Plus AM4 3200+MHz(OC)
  • RAM: G.Skill 16 GB(1X16) RipjawsV Red DDR4 3000MHZ CL16 1.35V
  • İşlemci: AMD Ryzen 5 2600 Soket AM4 3.4GHz 19MB 6 Çekirdek
  • Ekran kartı: Sapphire RX590 Nitro+ 8 GB GDDR5 256Bit
  • SSD: Adata XPG 512 GB SPECTRIX S40G RGB PCle GEN3X4 M.2 SSD(3500 MB Okuma / 1900 MB Yazma)
  • HDD: Seagate 3.5" 2TB Barracuda SATA 3.0 7200RPM 256MB Cache Harddisk
  • PSU: Corsair vs Serisi 550W 8Plus
  • Kasa: Power Boost VK-G3902S 4X120MM RGB Fan

RAM'den 2 tane alarak 16 GB yapın. Bütçeyi yaklaşık olarak 400 TL aştı. PSU'yu isterseniz değiştirebilirsiniz.

Ryzen 3600 daha iyi olur. Bütçenizi 334 TL aşıyor.

Anakartın flash bios desteği var. Kolayca anakartı 3000 serisi ile uyumlu hale getirebilirsiniz. Bu linkten anakartınıza uygun dosya indirip, bu videodan yardım alabilirsiniz.

Adsız.png

Son düzenleme:
Ryzen 3600 daha iyi olur. Bütçenizi 334 TL aşıyor.

Anakartın flash bios desteği var. Kolayca anakartı 3000 serisi ile uyumlu hale getirebilirsiniz. Bu linkten anakartınıza uygun dosya indirip, bu videodan yardım alabilirsiniz.

Eki Görüntüle 416462
Ekran kartı dışında makul bir sistem fakat Galax(sanırım dağıtı firma) ekran kartını ilk kez görüyorum o biraz etkiledi açıkcası.Bir de görüntüye çok dikkat ediyorum tek fanlı görünüşü çok kötü 2060 larda bulunuylr bu yüzden Rx590 tercih etmiştim ama iyice inceleyip sizin sisteminizi de dikkate alacağım teşekkürler.
RAM'den 2 tane alarak 16 GB yapın. Bütçeyi yaklaşık olarak 400 TL aştı. PSU'yu isterseniz değiştirebilirsiniz.
Ram fazla düşük tutmuşsunuz bence 8gb fazla az diye düşünüyorum.Kendi yazdığım sistemde tek kanal alma sebebim bir ay sonra bir tane daha tek kanal 16gb ekleyecek olmamdı.

Ekran kartı dışında makul bir sistem fakat Galax(sanırım dağıtı firma) ekran kartını ilk kez görüyorum o biraz etkiledi açıkcası.Bir de görüntüye çok dikkat ediyorum tek fanlı görünüşü çok kötü 2060 larda bulunuylr bu yüzden Rx590 tercih etmiştim ama iyice inceleyip sizin sisteminizi de dikkate alacağım teşekkürler.

Ram fazla düşük tutmuşsunuz bence 8gb fazla az diye düşünüyorum.Kendi yazdığım sistemde tek kanal alma sebebim bir ay sonra bir tane daha tek kanal 16gb ekleyecek olmamdı.
Aşağıya aynı RAM'den 2 tane alarak 16 GB yapın diye yazmıştım. Sanırım görmediniz :(

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı