6000 TL sistem tavsiyesi

Abdullah01

Hectopat
Uzun zamandır bilgisayar toplmayı düşünüyorum fakat bileşenler hakkında bilgim iyi değil bu yüzden acele edip yanlış kararlar vermek istemiyorum. Bilen kişilerden bu konuda tavsiye istiyorum. Ama tavsiyeler ne kadar net olursa benimde kafam o kadar net olur diğer türlü iyice çorba olur işin içinden çıkamam. :) Bütçe olarak 5000-6000 arası düşünüyorum, bu toplayacağım sistemi sadece oyun(PUBG ve FM tarzı), film ve müzik için kullanacağım. Verdiğim bütçeyi sadece kasa ve bileşenler için kullanacağım. Sistemin ileriye dönük olması iyi olacağını düşündüğüm için buna göre öneri yaparsanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:

Böyle 4.500 TL yapıyor, ekran kartı için bütçenizi ne kadar zorlarsanız o kadar güzel olur. RX 5700 düşünülebilir. Ya da ileride daha güçlü kart alırsınız şimdilik RX590 Nitro+ S.E. veya indirimden felan 1660 Ti çözülebilir.

Ekleme: Daha iyi bir kasa vardı ama şimdi bulamadım aklıma gelirse yazacağım. Önden aldığı haca daha iyi idi.

Ekleme: Kasayı düzelttim.

Son düzenleme:

Böyle 4.375 TL yapıyor, ekran kartı için bütçenizi ne kadar zorlarsanız o kadar güzel olur. RX 5700 düşünülebilir. Ya da ileride daha güçlü kart alırsınız şimdilik RX590 Nitro+ S.E. veya indirimden felan 1660 Ti çözülebilir.
Kasanın değişmesi lazım sorunlu bir kasa o

Böyle 4.375 TL yapıyor, ekran kartı için bütçenizi ne kadar zorlarsanız o kadar güzel olur. RX 5700 düşünülebilir. Ya da ileride daha güçlü kart alırsınız şimdilik RX590 Nitro+ S.E. veya indirimden felan 1660 Ti çözülebilir.

Ekleme: Daha iyi bir kasa vardı ama şimdi bulamadım aklıma gelirse yazacağım. Önden aldığı haca daha iyi idi.
Önerdiğin sistem genel olarak hoşuma gitti ram konusunda rgb yerine normal olanını tercih ederim.Dediğiniz gibi 5700 de alabilirim ama internetten alışveriş yapmaya korkuyorum.

Önersiğin sistem genel olaraj hoşuma gitti ram konusunda rgb yerine normal olanı tercih ederim.Dediğiniz gibi 5700 de alabilirim ama internetten alışveriş yapmaya korkuyorum.
Ben çok şey aldım binlerce liralık bir sorun yaşamadım. Yaşayanlar var farklı farklı sorunlar ancak bu şans işidir. Tüm parçalar sıfır sorun ile elinize gelebilir ya da çakal bir durum nedeniyle bir takım aksaklıklar çıkabilir, şans yani.
RAM: Corsair Vengeance 16gb 2x8 3600mhz Ddr4 Cmk16gx4m2d3600c18 - n11.com

Oturduğum yer Malatya buraya gelene kadar başlarına bir şey gelmez mi yani ?
Söylediğim gibi bu şans işi. Normal şartlarda elinize ulaşana kadar zarar gelmemesi için satıcı firmanın düzgün kargolaması ve kargo firmasının insan gibi işini yapması gerekir. Burası Türkiye, en güvenilir yerden en kaliteli kargo şirketi ile (var mı bilmiyorum) yollanan bir üründe bile sorun olabilir ancak bunlar günlük yaşantımızda az karşılaştığımız durumlar. Yani ben kendim ve çevreme internet üzerinden onlarca telefon ve laptop almış aldırmış biriyim. Sanırım şanslılardanım hiçbir sorun yaşamadım. Kazasız belasız geldi ve uzun süreler kullanıldı her ürün. Monitör elektronik bazı bileşenler, şuan tüm ailemin kullandığı telefonlar vs. hepsini internet üzerinden aldım.

Söylediğim gibi bu şans işi. Normal şartlarda elinize ulaşana kadar zarar gelmemesi için satıcı firmanın düzgün kargolaması ve kargo firmasının insan gibi işini yapması gerekir. Burası Türkiye, en güvenilir yerden en kaliteli kargo şirketi ile (var mı bilmiyorum) yollanan bir üründe bile sorun olabilir ancak bunlar günlük yaşantımızda az karşılaştığımız durumlar. Yani ben kendim ve çevreme internet üzerinden onlarca telefon ve laptop almış aldırmış biriyim. Sanırım şanslılardanım hiçbir sorun yaşamadım. Kazasız belasız geldi ve uzun süreler kullanıldı her ürün. Monitör elektronik bazı bileşenler, şuan tüm ailemin kullandığı telefonlar vs. hepsini internet üzerinden aldım.
Ben işimi şansa bırakamam :) Bu yüzden vatandan toplayacam hem bu aralar akşam 10dan sonra oemlerde indirim oluyor.Senin önerdiğin sistemden yola çıkarak şöyle bir şey yaptım birde 1660 ti yerine asus rog strix rx 590 nasıl olur çünkü o da indirime giriyor.
Screenshot_20191013-183310.png

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı