6000 TL sistem toplama

Bütçe
6000
Selamlar, 2.el düşünürseniz şubat ayında topladıgım sistemimi satmayı dusunuyorum. Özellikleri şöyle:
Ryzen 5 3600
Msı 1660super gaming x
b450 tomahawk
corsair vengeance 2x8 3000mhz 16gb ram
samsung 860 evo 500gb
toshiba hdd 2tb
corsair spec delta 550w
arctic freezer 34 e sports duo işlemci sogutucusu.
fiyatı 6.300tl
İlgilenirseniz detaylı bilgi veririm.

Ekran kartı ısınması çok bır problem olur mu ?

AMD'nin son çıkardığı kartlar (5600 XT, 5700, 5700 XT) biraz daha sıcak çalışmaya eğilimliler genel olarak. Soğutma çözümleri iyi olduğunda dengeleniyor ve bu tarz problemler kalmıyor. Bu modelde büyük ihtimal fanlar hızlı dönecek, hafif ses oluşacak ve yine sıcak çalışacak ekran kartı. Ne gibi problemler oluşturur? Kartın ömrünü etkileyebilir, ömürden kastım öyle abartılı bir durum değil demek istediğim elektronik cihazların en büyük düşmanlarından biri ısıdır, fazla ısınmamaları gerekir. Kart sıcak çalıştıkça frekans düşmeleri ve devamında gelen FPS drop gibi sorunlar ortaya çıkabilir. Bu dediklerim hemen olmaz tabii ki, kart kullanıldıktan bir süre sonra ortaya çıkabilir. Olacak da demiyorum, ama soğutma çözümü iyi olan bir model değil. Elinizde fırsat varken yenilenen Asus Tuf Evo modellerinden alabilirsiniz, 2500 TL gibi bir fiyat bir süre gelmez gibi geliyor bu modelde.

Kasa hava akışınız çok çok iyi olduğunda belki yüksek değerlere çıkmazsanız ama iş ekran kartının termal tasarımında bittiği için kart yine sıcak çalışacaktır. Hazır sistem olduğu için cazip geliyor ancak cayır cayır yanacak bir sistem almak istemem ben. Çeşitli şikayetler gördüm bu sebeple çok iyi bir hava akışı sağlayamayacaksanız 5600 XT tarafındaki Windforce modeli doğru bir seçim olmayabilir.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

GPU @Nisannn arkadaşın dediğini al, anakartı B450M PRO4 yap.

Bellek hızı dert edilecek bir şey değil, OC ile yükseltir. (3600 MHz CL18)

Arkadaş NMWe SSD oyun tarafında fazla fark etmiyor.

RAM tarafında kısıp SSD tarafına vermişsin, ben doğru bulmuyorum.

PSU kısmına gelirsek, 520TL paraya MWE 650W alınır.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı