6000 TL X99 Sistem Önerisi

@4454 sli yapıcak olsanız bile 5930k'ya gerek yok cebinizde kalsın 600tl .
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Almamak daha mantıklı diyorsunuz yani. Tamam almayacağım. Fakat oğuzhan kardeşimin dediği ramlere göre Gskill marka ramler daha yakın geliyor. Acaba ram markası farketmez mi?

5820K ile x16 + x8 şeklinde kullanırsın ekran kartlarını. Bu seçim sadece oyunda ve çift kart kullanabilen motorlar ile render aldığında sana fayda sağlayacak bunu unutma.

Ram konusuna gelirsek ; DDR4 daha yeni çıktı. Tek modülde 16GB bellekler gelecek yakında. Yani bu anakartlar şuan yazmasada toplamda 128GB bellek destekleyecek. 128GB ile başa çıkabilecek bir kontrolcü koyduklarını varsayarsak eğer, bu kontrolcünün hız aşırtma ile toplamda 16GB belleği bütün 3000mhz gibi hızlarda sorunsuz kontrol edebileceğini varsayabiliriz. Ekstra bilgi olarak tüm slotları doldurunca bazen sapıtıyor sistemler ama sen bunu düşünme. :D

İntel 2133 mhz yazıyor olabilir işlemci için. Fakat sen ramin kutusundaki hızı XMP profillerinden seçip hız aşırtma yapacaksın. Yani intel sitesinde işlemci bellek hızı için 2133 yazmış, yazmamış, buna takılma, bu tür detayları çok araştırmalısın.

Peki Oğuzhan kardeşim bu 16 GB yada 8 GB tek modüller ne zaman gelir. Ben sistemi Aralık ayında toplamaya başlayacağım. Hatta Gtx 980 Ti'yı beklesem mi diyorum. Yada Amazon.com'dan Evga Gtx 980 mi alsam.

Son düzenleme:
Valla şahsen, maddi nedenlerden dolayı ben pc almayı bekliyorum. 3 ay oldu, almışken GM200 çıksın öyle alayım diyorum. Acelen yoksa bekle bence. Titan II titan blackten %50 daha performanslı olacak deniyor. GM200 hem Titan II'de hem de 980Ti'de kullanılacak tahmin edeceğin üzere.

8 GB tek modüller 32'lik setlerde var. 4 x 8GB =32 GB şeklinde satılıyor fiyatları en az 1500 lira şuan. MHZ ve gecikme süreleri pek tatmin edici değil ama. 16'lık modüller için daha var gibi. Çıksa bile ilk etapda 2133 mhz çıkar sanırım. 3000 MHZ 16 GB tek modül düşünüyorsan çok tuzlu olur. Bekleme sürende belirsiz.

O zaman beklemekte fayda var kardeşim. Şimdilik Asus Gtx 770 o.c. ile idare edeyim. Peki kardeşim bana idare edecek, maliyetli olmayan ve ilerde DDR4'ler oturduğunda elimden kolayca çıkarabileceğim ram öner.

Sanırım 2400 mhz CL12 modeli alırdım. İlerleyen zamanlarda 3000 MHZ CL 14, 13 modeller çıkabileceği için elimde kalırdı sanırım. En azından 2400'de olsa CL12 olurdu diye düşünüyorum şuanki seçeneklere göre. Ama herkesten fikir al.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı