6000TL ile monitör dahil sistem

Hangi parçalar dengesiz?
İşlemci ve ekran kartı konusunda sorun yok. Ama kasa tek fanlı. Anakart belki biraz daha ucuz bir model seçilebilir. 500W yeterli gelebilir. Ama kesinlik belirtemem. 1660 Super için minimum PSU değeri 450W. O PSU'nun 12v kanalından ne kadar güç verebildiğini tam olarak bilmiyorum. Bir de yüksek ihtimal upgrade etmesi zor bir sistem. PSU'dan kaynaklı olarak.

G.Skill RipjawsV Black 8 GB 3200 MHz DDR4 CL16 F4-3200C16S-8GVKB Ram Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe ( 2 adet )

6343.96 TL

6300'e çıkabileceğinizi söylemişsiniz. O yüzden böyle bir sistem topladım.
Herkese mesajları, yardımları için teşekkür ederim. Bu sistemi almaya karar verdim 21.09 tarihine kadar bütçeyi arttırabilirsem işlemciyi r5 3600 yapıp alırım. 21.09 tarihinde inceleme ile dönmek nasip olur İnşAllah. :D

@f3turan Şu sistem nasıl olur? 6344 TL tutuyor.

@f3turan Şu sistem nasıl olur? 6344 TL tutuyor.

Gayet güzel gibi gözüküyor. Ama sizce de benim topladığım sistem birazcık daha iyi değil mi?

Örnek vereyim. Sizin topladığınız sistemde monitör 60Hz 5ms, RAM'ler 3000MHz, kasa attığınız ile birlikte 2 fanlı, SSD 240 GB. Benim topladığım sistemde ise monitör 75Hz 1ms, RAM'ler 3200MHz, kasa 4 fan ile birlikte geliyor, SSD 480 GB.

Yalnış anlamayın. Soruyorum sadece.

Örnek vereyim. Sizin topladığınız sistemde monitör 60Hz 5ms, RAM'ler 3000MHz, kasa attığınız ile birlikte 2 fanlı, SSD 240 GB. Benim topladığım sistemde ise monitör 75Hz 1ms, RAM'ler 3200MHz, kasa 4 fan ile birlikte geliyor, SSD 480 GB.

Haklısınız, ben 3600 takmak için o bileşenlerden kıstım. Aslında konu sahibinin iki seçeneği var ya 3600 takmak için diğer bileşenlerden kısacak ya da 2600 takıp diğer bileşenleri yüksek tutacak.

Haklısınız, ben 3600 takmak için o bileşenlerden kıstım. Aslında konu sahibinin iki seçeneği var ya 3600 takmak için diğer bileşenlerden kısacak ya da 2600 takıp diğer bileşenleri yüksek tutacak.
Doğrudur hocam. Keşke şu fiyatlar azıcık düşse.

Yanıtını verdim Juarex :)
Toplam 6448TL;
@f3turan Hangi parça kötü veya düşük kalmış söyleyin lütfen.

Yanıtını verdim Juarex :)
Toplam 6448TL;
.
Kart ile alakalı sormak istediğim bir şey var. İnternette arattığım zaman yabancı forumlarda crash, mavi ekran vesaire gibi sorunlar olduğunu gördüm. Hala devam ediyor mu? Eğer öyle bir sorun yoksa onu almayı tercih ederim 1660S' e göre daha yüksek bir performans sağladığını duydum.

Kart ile alakalı sormak istediğim bir şey var. İnternette arattığım zaman yabancı forumlarda crash, mavi ekran vesaire gibi sorunlar olduğunu gördüm. Hala devam ediyor mu? Eğer öyle bir sorun yoksa onu almayı tercih ederim 1660S'e göre daha yüksek bir performans sağladığını duydum.

RTX 2060′dan bile daha performanslı bir kart. 5600XT serisinin en iyisi verdiğim model. Evet sürücüler ile ilgili sorunlar var, WattMan gibi hata alan insanlar var. Fakat memnun kalan hiçbir sorun yaşamayan da var. Sürücüler ile sorun yaşasanız bile sıkıntısız bir sürücüye geçebilirsiniz. Böyle bir sorun yaşarsanız tek dezavantaj sürücüler ile biraz uğraşmak. Ama dediğim gibi böyle bir durumun olma ihtimali düşük.

RTX 2060′dan bile daha performanslı bir kart. 5600XT serisinin en iyisi verdiğim model. Evet sürücüler ile ilgili sorunlar var, WattMan gibi hata alan insanlar var. Fakat memnun kalan hiçbir sorun yaşamayan da var. Sürücüler ile sorun yaşasanız bile sıkıntısız bir sürücüye geçebilirsiniz. Böyle bir sorun yaşarsanız tek dezavantaj sürücüler ile biraz uğraşmak. Ama dediğim gibi böyle bir durumun olma ihtimali düşük.
21 Eylül tarihinde sistemi satın alacağım incelememi paylaşırım bu konu hakkında belki o zaman kadar başka sürücülerde eklenir. Onun dışında kasa pek içime sinmedi ama markasına güveniyorum.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı