6000TL sistem toplama

cuneytk

Hectopat
Parçaları ayrı ayrı alıp montajını kendim yapmayı düşünüyorum. Uygun bulduğum ortalama fiyatları yazdım. İndirimleri kovalayıp maliyeti biraz daha düşürebilirim diye düşünüyorum.

Ryzen 5 3600 = 1600TL.
GTX 1660 Super = 2100TL.
Corsair Vengeance 2x8GB 3200MHz = 700TL.
Anakart: B450M S2H = 510TL (TeknoBiyotik, Trendyol)
Kasa: Corsair Spec Delta (sadece kasa halinde nette bulamadım, belkide tükenmiştir)
PSU: Cooler Master MWE 550W 80+ (Cooler Master MWE 550W 80+ Güç Kaynağı) - 420tl

SSD, 480GB Kingston var. (Ayrıca laptopta 240GB SSD var)
Ekran kartı ve anakart markası önemli mi? Önemliyse hangi marka önerirsiniz?
Kasa ve PSU, marka ve modeli ne seçmeliyim?
RAM genelde 3000MHz tercih edildiğini görüyorum ama sebebini anlayamadım. 3200 tercih etmek yanlış mı sizce?

Son düzenleme:
Öncelikle iyi akşamlar. Anakart Teknobiyotik sitesinde 508TL bandında. Bundan ucuz var mıdır bilemiyorum. Ekran kartı ve anakarta çok yorum yapamayacağım ama bu belirttiğiniz anakart modeli kullanılan en F/P ürün. Çoğu kişi öneriyor forumda. Kasa ve PSU olarak da benim de yakın zamanda almaya niyetlenip fiyat artınca ayri ayrı aldığım Corsair Spec Delta modeline bakabilirsiniz? Uygun yakalarsanız ayrı ayrı da alabilirsiniz. Kasa ve PSU kaliteli seçilmeli benim tavsiyem bu. Hazır sistem alacaktım fakat sırf kasa PSU ve SSD hoşuma gitmedigi için ayrı ayrı aldim. Perşembe günü son parçam da geliyor. Ek olarak illaki NVIDIA demiyorsaniz RX 5600XT modeline bir bakmanızı öneririm. Teşekkürler.
Öncelikle iyi akşamlar. Anakart Teknobiyotik sitesinde 508TL bandında. Bundan ucuz var mıdır bilemiyorum. Ekran kartı ve anakarta çok yorum yapamayacağım ama bu belirttiğiniz anakart modeli kullanılan en F/P ürün. Çoğu kişi öneriyor forumda. Kasa ve PSU olarak da benim de yakın zamanda almaya niyetlenip fiyat artınca ayri ayrı aldığım Corsair Spec Delta modeline bakabilirsiniz? Uygun yakalarsanız ayrı ayrı da alabilirsiniz. Kasa ve PSU kaliteli seçilmeli benim tavsiyem bu. Hazır sistem alacaktım fakat sırf kasa PSU ve SSD hoşuma gitmedigi için ayrı ayrı aldim. Perşembe günü son parçam da geliyor. Ek olarak illaki NVIDIA demiyorsaniz RX 5600XT modeline bir bakmanızı öneririm. Teşekkürler.

Ek olarak İncehesap Gaming gecelerinde 1400 TL bandında kadar düşüyor işlemci veya Amazon'da kovalayabilirsiniz. Ben geçen hafta 1537 TL etiket ile aldım. RAM konusunda bilgim yok. Teşekkürler.

Ek olarak İncehesap Gaming gecelerinde 1400 TL bandında kadar düşüyor işlemci veya Amazon'da kovalayabilirsiniz. Ben geçen hafta 1537 TL etiket ile aldım. RAM konusunda bilgim yok. Teşekkürler.

Corsair Spec Delta (kasa + psu) = 850-950 aralığında olduğunu gördüm.
550W yeterli olur mu bu sistem için ?

Corsair Spec Delta (sadece kasa) = 500tl civarında
Cooler Master MWE 550W = 500tl civarında

Son olarak gtx 1660 Super ekran kartında kararlıyım nedenini pek bilmiyorum ama öyle oldu :)

Corsair Spec Delta (kasa + psu) = 850-950 aralığında olduğunu gördüm.
550W yeterli olur mu bu sistem için ?

Corsair Spec Delta (sadece kasa) = 500tl civarında
Cooler Master MWE 550W = 500tl civarında

Son olarak gtx 1660 Super ekran kartında kararlıyım nedenini pek bilmiyorum ama öyle oldu :)
550W yeterli olur ancak 550W sertifikasız Cooler Master almaktansa bunu alınız High Power 500W 80+ ECO Bronze Kırmızı Fanlı Aktif PFC Güç Kaynağı (HPE-500BR-A12S) | Teknobiyotik

500W PSU öneriyorsunuz fakat GTX 1660 Super'in tek başına 450W gereksinim duyduğunu bildiğinizi varsayıyorum. Diğer donanımlara 50W yetecek mi yani :D Yani anlamadım bu PSU gereksinimi nasıl hesaplanıyor ben mi bilmiyorum yoksa siz mi çok iyi biliyosunuz aydınlatırsanız sevinirim

Edit: Cooler Master MWE 550W 80+ sertifikalı PSU

Son düzenleme:
Corsair Spec Delta (kasa + PSU) = 850-950 aralığında olduğunu gördüm.
550W yeterli olur mu bu sistem için?

Corsair Spec Delta (sadece kasa) = 500TL civarında.
Cooler Master MWE 550W = 500TL civarında.

Son olarak GTX 1660 Super ekran kartında kararlıyım nedenini pek bilmiyorum ama öyle oldu :)

Sadece bakmanızı önerdim son karar yine sizin tabii nasıl isterseniz. Ben yeterli olacağını düşünüyorum. Hali hazırda yeni sistem topladım. Anakart kaldı. Ryzen 5 ve 5600XT barındırıyor. Kasa konusunda geçen hafta MSI Mag Forge serisinden kasalarda indirim vardı. 100M serisini 460 TL gibi bir fiyata aldım ki daha sonra 430A kadar düştü. Takip etmenizde yarar var. +80 sertifikalı bir PSU almanızı öneririm. QP bilişimde Cooler Master MWE 550W +80 Plus 420 TL etikete sahipti. Bir bakabilirsiniz. Teşekkürler.

Cooler Master MWE 550W 80+ Güç Kaynağı +80 sertifikalı. Araştırmalarıma göre iyi bir güç kaynağı 540W veriyor. 12V kanalından. Teşekkürler. Bu arada hala 420TL.

500W PSU öneriyorsunuz fakat GTX 1660 Super'in tek başına 450W gereksinim duyduğunu bildiğinizi varsayıyorum. Diğer donanımlara 50W yetecek mi yani :D yani anlamadım bu PSU gereksinimi nasıl hesaplanıyor ben mi bilmiyorum yoksa siz mi çok iyi biliyosunuz aydınlatırsanız sevinirim.

500W yeterli olacaktır hocam. Ayrıca bütçe pek yüksek değil High Power varken bu fiyata Cooler Master'e 50W fazla için bu kadar para vermem o fiyata 600W High Power alırım. High Power 600W 80+ Bronze Fiyatları ve Özellikleri

Corsair Spec Delta (kasa + PSU) = 850-950 aralığında olduğunu gördüm.
550W yeterli olur mu bu sistem için?

Corsair Spec Delta (sadece kasa) = 500TL civarında.
Cooler Master MWE 550W = 500TL civarında.

Son olarak GTX 1660 Super ekran kartında kararlıyım nedenini pek bilmiyorum ama öyle oldu :)

Ek olarak belki biliyorsunuzdur bilmiyorum ama teknofiyat isimli bir site var. Siteye parça adını yazıyorsunuz ve fiyatları listeliyor. İşinize yarayabilir. Bir bakmanızı öneriyorum. Teşekkürler.

500W yeterli olacaktır hocam. Ayrıca bütçe pek yüksek değil High Power varken bu fiyata Cooler Master'e 50W fazla için bu kadar para vermem o fiyata 600W High Power alırım. High Power 600W 80+ Bronze Fiyatları ve Özellikleri

Haklısınız. High Power'da alınabilir. Bende ikisi arasında kalmıştım. Fakat Cooler Master 420 TL etikete sahip ve 12V kanalından verilen enerji değerleri farkı 12. yine alıcıya kalmış. İkisi de üzmez hayırlı olsun. Teşekkürler.

Sadece bakmanızı önerdim son karar yine sizin tabii nasıl isterseniz. Ben yeterli olacağını düşünüyorum. Hali hazırda yeni sistem topladım. Anakart kaldı. Ryzen 5 ve 5600XT barındırıyor. Kasa konusunda geçen hafta MSI Mag Forge serisinden kasalarda indirim vardı. 100M serisini 460 TL gibi bir fiyata aldım ki daha sonra 430A kadar düştü. Takip etmenizde yarar var. +80 sertifikalı bir PSU almanızı öneririm. QP bilişimde Cooler Master MWE 550W +80 Plus 420 TL etikete sahipti. Bir bakabilirsiniz. Teşekkürler.

Cooler Master MWE 550W 80+ Güç Kaynağı +80 sertifikalı. Araştırmalarıma göre iyi bir güç kaynağı 540W veriyor. 12V kanalından. Teşekkürler. Bu arada hala 420TL.

ortalama (düz) fiyatları yazdım küsüratlara girmedim çünkü yarın alıp eve koyacağım parçalar değil yani fiyatlar illaki oynayacaktır. İndirim bekliyorum parçalar için... Önerileriniz için teşekkürler :)

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı