PSU modeli nedir? 6900 XT hayvan gibi spike yiyen bir ekran kartı.Arkadaşlar selamlar, 5 5600X sahibiydim fakat işlemcim bozuldu. Ben de işlemciyi yükselteyim dedim fakat PSU'm 600W. Sizce yeterli olur mu? Ekran kartım RX 6900 XT. Sizce işlemci yükseltmeme gerek var mı?
High power 600w 85+bronze hocamPSU modeli nedir? 6900 XT hayvan gibi spike yiyen bir ekran kartı.
O ekran kartının 700W'de bile sıkıntı çıkarması lazım normalde. Çok feci spike yiyor. Ekran kartına undervolt mu yaptınız?High power 600w 85+bronze hocam
Yok hocam ayarlarıyla hiç oynamadım 2k ultra ayarlarda sorun çıkartmadı bile.O ekran kartının 700W'de bile sıkıntı çıkarması lazım normalde. Çok feci spike yiyor. Ekran kartına underclock mu yaptınız?
Riskli ama bence, her türlü 750W+80 Gold kaliteli bir PSU lazım riski yok etmek için.Yok hocam ayarlarıyla hiç oynamadım 2k ultra ayarlarda sorun çıkartmadı bile.
Bir testte 7 5700x ile rtx4090 nın maximum 510W çektiğini gördüm hocam benim ekran kartım rtx 4090 kadar watt çekermi sizce?O ekran kartının 700W'de bile sıkıntı çıkarması lazım normalde. Çok feci spike yiyor. Ekran kartına underclock mu yaptınız?
Sağolun hocam tavsiyeniz için,sizce çok fps farkı olurmu bu 2 işlemci arasında.Riskli ama bence, her türlü 750W+80 Gold kaliteli bir PSU lazım riski yok etmek için.
Nvidia RTX 40 serisi ve üzeri karlarda DLSS veya kare oluşturma ile ekran kartı kullanımı ve güç tüketimi yüksek oranda azalıyor. Zaten tam olarak 600W PSU varsa 550 kullanıyorum 50 artıyor bile demek olmaz. Kullanılan total W değerinden %40-50 daha fazla PSU olması lazım riski kaldırmak için.Bir testte 7 5700x ile rtx4090 nın maximum 510W çektiğini gördüm hocam benim ekran kartım rtx 4090 kadar watt çekermi sizce?
Sağolun hocam tavsiyeniz için,sizce çok fps farkı olurmu bu 2 işlemci arasında.
Güç tüketimleri aynı, 5700X daha fazla çekirdeğe sahip bu render gibi işlem hızını arttırır oyunda neredeyse yok denecek kadar fark belki olur. L3 önbelleklerde aynı boyutta CS, Valorant, Lol gibi oyunlarda da FPS değişmeyecektir.Bir testte 7 5700x ile rtx4090 nın maximum 510W çektiğini gördüm hocam benim ekran kartım rtx 4090 kadar watt çekermi sizce?
Sağolun hocam tavsiyeniz için,sizce çok fps farkı olurmu bu 2 işlemci arasında.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.