Arkadaşlar ben şu an bir dizüstü PC ile beraber 60Hz bir monitör kullanıyorum. 1 hafta önce şunu gözlemledim. Oyunları tam ekrana alıp dizüstü PC'yi monitöre bağlayınca bazı oyunlarda 60 FPS'nin üstüne çıkamıyorum. Monitörü çıkarıp dizüstü PC'nin orijinal monitörünü kullanınca 60 FPS'nin üstüne çıkabiliyorum. İnternette okuduğum yazılardan anladığım kadarıyla 60Hz olan monitörüm de ise 60 FPS'yi geçebilmem için bir ayar mevcutmuş. Bu ayarı internette bir türlü bulamadım. Yardımcı olabilir misiniz?
Laptop'un kendi monitöründe 60Hz'i geçebiliyorsa V-sync zaten kapalıdır.
İlginç bir sorunun var bazen sürücü kaynaklı veya oyundaki anlık bir hataya bağlı da olabiliyor.
Örneğin Rise Of The Tomb Raider'da Dx12'de bazen 60'a kitleniyor sistem, aşamıyorum. Dx11 yaptıgımda tekrardan 120fps'lere çıkıyor.
Oyunu DX12'ile açıyorsan birde DX11 ile dener misin?
Bunun dışında Nvidia deneyim masası ayarlarından DÜŞEY senkronizasyonu kapalı konuma getirebilirsin, monitör değiştirdiğin için ayarlarda değişiyor olabilir.
Hiçbirisi sorununu çözmez ise o kadarda kafaya takmanı gerektirecek birşey değil 60'a kitlenmesi, eğerki güçlü bir kartın var ve çoğu sahnede 60fps'in altına düşmüyorsa, 60'a sabitlemek akıcılığı bile getirebilir sana
Eğer Fast Sync destekli bir Pascal ekran kartınız varsa, NVIDIA Denetim Masası’na girerek 3D Ayarları>Genel Ayarlar sekmesindeki Düşey senkronizasyon seçeneklerinden bu özelliği açabilirsiniz.
Link: NVIDIA Fast Sync Nedir? - Technopat
Bunun dışında Nvidia deneyim masası ayarlarından DÜŞEY senkronizasyonu kapalı konuma getirebilirsin, monitör değiştirdiğin için ayarlarda değişiyor olabilir.