60hz vs 144hz monitor

  • Konuyu başlatan rbl
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 6
  • Görüntüleme 4B

rbl

Kilopat
Katılım
8 Kasım 2015
Mesajlar
79
Makaleler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Öncelikle merhaba. Şimdi benim monitorum 60hz VGA girişli. Ben şimdi cs go da 300 FPS alıyorum. Ekran bana 60 FPS veriyorsa geri kalan framelere ne oluyor veya bu 300 FPS'yi nasıl dağıtıyor? Benim şimdi 60 HZ'den fazla monitorum yoksa 60 FPS'yi geçmeminde mantığı yok mu? HDMI girişli bir 60hz monitor alsam ne gibi değişiklikler olacak? Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
 
Benim şimdi 60 HZ'den fazla monitorum yoksa 60 FPS'yi geçmeminde mantığı yok mu?
Evet, görmediğiniz için FPS yerine grafik ayarı açın.

HDMI girişli bir 60hz monitor alsam ne gibi değişiklikler olacak?
Girişinden daha önemli olarak HZ yani ekran yenilenme hızı önemlidir.
 
Şahsen görüntüde kalite farkı olmayacaktır fakat oyunlarda performans farkı olabilir.
 
Cs go da tüm profesyonel oyuncular ayarları en düşük ayarlarda oynarlar çünkü ne kadar çok fps alırlarsa kontrol kabiliyetin o kadar artar. Shroud mesela titan x kullanıyor 600 fps alıyor (fps_max 0 yazarak 300 fps üzerine çıkabilirsin) ama en düşük ayarlarla oynuyor. O yüzden tavsiyem alabildiğin kadar yüksek fps alman
 
Madem monitor vermiyor bu görüntüyü neden almak istiyorlar? Monitor vermiyor ise gözde göremez. Neden o kadar yüksek fps derdindeler. Bende onu soruyorum. :)
 
Spray kontrolü tamamen fps ile alakalı monitör vermese bile daha yüksek fpsde sprayı kontrol etmek çok daha kolay oluyor mesela tam cevabı ben de bilmiyorum ama kendi evimde 120 fps alırken internet kafeye gittiğimde aldığım 350 fps arasındaki farkı hissettim baya. Bir bağış atıp sorarsın bir tanesine :D
 
Konuya sonradan girip okuyanlar için yazıyorum. Yüksek fps display lag azaltır. Yani siz 300 fps ile 6ms civarı alırken 600 fps ile 1-2 ms civarında gecikme alırsınız.
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı