62.000TL Sistem Toplama

Bütçe
62.000-63000
Yanlış sistem almanızı istemem. Fikrinizi değiştirmekte istemem ama önemli olan ihtiyacınıza göre bir sistem toplamak. İşlemcileri ark.intel sitesinden araştırıp bakıyorum. Tabi kendimce. Ben kendime 6 ay önce ekran kartsız sistem topladım 55bin tl ye. Server işlerine meraklıyım. 12900 K var ve 9900K ya oranla 2,5 kat güçlü olduğunu anladım. Ve Error verdim. Düşüncem şu; 4080 güçlü bir kart. Lazımsa alın tabi fakat 4080 ile ne yaparım. Veya 13900K da çok hızlı. 13900K ile ne yaparım gibi sorular sorun kendinize. Herkes RGB istiyor. Para kolay kazanılmıyor. Ben mi titizim, takıntılıyım bilmiyorum ama Overclock yapılmaz ben kıyamam 13900K ya. Hayalinizdir tabi ama sahip çıkmanızda lazım. Hırsızlar var etrafta, yağmacılar bile var. Güvenliğini sağlamanız lazım.
Ben zaten overclock yapmayacağım. Ben bu sistemi unreal engine gibi programlarda kullanacağım ben ileride sistemi yükseltmeyi düşünmüyorum pek fazla en fazla m2 falan eklerim o yüzden akıcılık açısından nvidia ile intel uyumu mu yoksa nvidia ile amd uyumu mu daha iyi ve ddr5 anakart gerekli mi intelede

Ben zaten overclock yapmayacağım. Ben bu sistemi Unreal Engine gibi programlarda kullanacağım ben ileride sistemi yükseltmeyi düşünmüyorum pek fazla en fazla M.2 falan eklerim o yüzden akıcılık açısından NVIDIA ile Intel uyumu mu yoksa NVIDIA ile AMD uyumu mu daha iyi ve DDR5 anakart gerekli mi intelede

Hocam 13600K alsanız bile yeterli. UE5 vb. kullanacaksanız Intel'e dönün. O zamanda böyle bir sistem bakın.
63K ediyor bu sistem.

Hocam 13600K alsanız bile yeterli. UE5 vb. kullanacaksanız Intel'e dönün. O zamanda böyle bir sistem bakın.
63K ediyor bu sistem.
Hocam elinize sağlık güzel sistem olmuşta peki neden anakartı yükseltip işlemciyi düşürdük anakart çok fark ediyor mu?

Son düzenleme:
Hocam elinize sağlık güzel sistem olmuşta peki neden anakartı yükseltip işlemciyi düşürdük anakart çok fark ediyor mu?

13900KF ye 4080 için gerek yok ayrıca giriş seviyesi Z790'lar oyunda başa çıksa da render da vb. 400W'yı zorlayan 13900k(F) ye dayanmaz soğutma da dayanmaz. Hem attığım anakartta 4 tane M.2 slotu var, fazla derseniz buna bakın.Ama 2k farka değer.

13900KF ye 4080 için gerek yok ayrıca giriş seviyesi Z790'lar oyunda başa çıksa da render da vb. 400W'yı zorlayan 13900k(F) ye dayanmaz soğutma da dayanmaz. Hem attığım anakartta 4 tane M.2 slotu var, fazla derseniz buna bakın.Ama 2k farka değer.
Böyle monitör dahil yaptığın sistemdeki parçaları ve burada gösterdiğin 6.900TL’lik anakartı kullandığımda bile 65.600TL yapıyor bir 2.000TL’ye yakın bir fiyat kısabilir miyiz?

Böyle monitör dahil yaptığın sistemdeki parçaları ve burada gösterdiğin 6.900TL'lik anakartı kullandığımda bile 65.600TL yapıyor bir 2.000TL'ye yakın bir fiyat kısabilir miyiz?

1K geçebilirsiniz bütçeyi herhalde.

1K geçebilirsiniz bütçeyi herhalde.
Yanlış hesaplamışız tek tek topladım 67.000 e geliyor yazdığınız sistem.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı