62 tuşlu klavye alınır mı?

QMK yada Via destekli bir klavye alirsaniz bu konuda anlatilan sorunlari yasamazsiniz. Ayrica %60 yerine %65 yad a%75 layout tercih etmek daha iyi.
Konu hortlayacak ama QMK Via ne oluyor? Ben de numlock tuşları olmayan bir klavye aldım oyunlarda sorun çıkarır diye endişeleniyorum

Yön tuşlarının olmaması büyük dezavantaj. Kod yazarken sıkıntı oluyor. Normal yazı yazarken de sıkıntı oluyor. Muhtemelen yön tuşları FN ile atanmış şekilde ama o şekilde de kullanması çok zor.
Yön tuşları olan küçük klavye almanızı öneririm. Ben şunu kullanıyorum ve öneriyorum. Sanırım aynı marka.

Hocam bu klavyeyi aldım indirimde fiyatı uygun diye 1000 TL'ye aldım ama pişman gibiyim DAREU EK871GTR - Kablosuz Mekanik Oyuncu Klavyesi-TRIP-MODE (BT+2.4G+Kablolu ) - HOTSWAP - RGB - Red Switch-Beyaz -

Klavye ilgili düşünceleriniz neler şu an ben F1-F12 tuşlarının FN ile kullanılması ve NumLock tuşlarının olmaması oyunlarda sıkıntı yapacak gibi düşünüyorum. Mesela Bannerlord'u düşünelim F komutları çok kullanılıyor savaşta şimdi ben ha bire FN tuşuyla mı kullanacağım bu komutları bu hayli zor olur bence.

QMK yada Via destekli bir klavye alirsaniz bu konuda anlatilan sorunlari yasamazsiniz. Ayrica %60 yerine %65 yad a%75 layout tercih etmek daha iyi.
Aynı soruyu size de sorayım hocam

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı