64-Bit sistem ama 3 GB kullanılabilir ram hatası ?

Roq TyTaN

Hectopat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Z1rB3A.png

Resimde gördüğünüz gibi bilgisayarım 64-bit işletim sistemine sahip ama 3 GB kullanıyorum sorun sizce neden kaynaklı olabilir ?

NOT : Bilgisayara yeni format attım (1 hafta oldu ) ve bilgisayarın orjinal windows 7 DVD'si ile formatladım.

Sorun format veya işletim sistemi değil. Sorun ramlerin slotuna tam oturmamış olması veya ramlerinden 1gb kısmının bozuk olması. Bu arada windows 7 nin bütün güncellemelerini almalısınız sonra sorun devam ederse üstte verdiğim cevapdan birisidir sorun. Son olarak windows 7 yerine windows 8.1 kullanmanızı tavsiye ederim windows 7 artık güncel değil.

Bilgisayarım dizüstü ve ramlerin çıkma olasılığı biraz düşük ama bozuk olabilir.Bir diğer düşüncemde güncellemeler konusunda söylediğiniz.Evet bütün güncellemeler yüklü değil çünkü pek önemli bulmuyorum bilgisayara pek yarar katmıyor gibi duruyorlar.Bir diğer sorunum ise windows 8.1 hakkında.Bugün 8.1 kurmayı denedim ancak şu hatayı aldım ve biraz uğraştıktan sonra olmayacağını fark ettim ve vazgeçtim.

işte windows 8.1 kurarken aldığım hata :
csb0z.jpg

Windows 8.1 cd ile mi attınız yoksa usb bellek ile mi ? Bu hatayı bende aldım windows dvd okuyamıyordu. Boşverin windows 7 yi sisteminiz windows 8.1 için uygun.

Son düzenleyen: Moderatör:
Şöyle yapabilirsin, öğrenci iseniz eğer microsoft öğrenciler için bedava windows 8.1 embedded indirip kurabilirsiniz key de vermekte orjinal ben şuan onu kullanıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hiçbir farkı yok hem de lisanslı ürün kafanız rahat güncellemeler herşey aynı reklam amaçlı yapılmış windows 8.1 tanıtım amaçlı.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı