6400TL Ryzen GTX 1080 Sistem toplama öneri

Ne yazıkki... Eskidendi o fiyatlar.
En çok üzüldüğüm geçen ağustos, SSD almamak oldu. 240GB 240TL'den 3-4 tane almak lazımdı. Teknoloji haber siteleri bellek borsasının artacağını söylemişti ama 20-30TL olur diyordum doların böyle artacağını hiç tahmin edemedim. Teknoloji gelişiyor seneye 240GB 150TL olur gibi saçma bir algıya kapıldım. Bunda şununda etkisi var 15 temmuzdan sonra dolarda neredeyse artış olmadıydı. Bende şöyle düşündüm bu zamanda artmadıysa daha zor artar. Amerikan başkanlık seçimlerinide bilmiyordum o zamalar Trump'ı hiç beklemiyorduk.

Şuan sistemin son halini bu şekilde belirledim. Fiyatların bir kısmı Nanokatalog'tan garanti gerektiren parçaları başka sitelerden alacağım. Sistem toplayacaklar SSD eklemek kaydıyla referans alabilir.
Ekran Resmi 2017-05-11 00.26.07.png

Anakartı B350 almanız daha mantıklı olur, X370'e ihtiyacınız yok. PSU olarak da EVGA 650 GQ çok daha iyi bir seçim olacaktır. Onun dışında gayet iyi bir sistem.

Neden x370'e ihtiyacım olmasın? O kadar para vermişken +200TL'den sakınmaya gerek var mı? Ayrıca anakart uzun yıllar kullanılacak bir donanım. İlerde sli yapma ihtimalide mevcut. Psu konusunda gold settifikalı da
olsa 650W'a (net 585) düşmek istemiyorum alacağım zamanki fiyatlara göre 750W (net 600) 850W (net 680) bir model seçeceğim. Zaten technopat testlerinde de gördük ki yeni nesilde çoğu sistem 450W'ı göremiyor +10W aydınlatma +20W fanlsr olsa 480W eder. Üstekik biz arada 100-150W ekstra fazlalık koyuyoruz update vb. durumda psu darboğaz yapmasın diye. Zaten Coolermaster ve Corsair iyi bir firma üzerinde yazan değeri büyük oranda verecektir. Patlama gürültü gibi sorunlar yapmaz. He ses sorunları ısınma sorunları varsa bilelim. Ben insaların 1000W'a 1500W'a bu kadar yönelmelerini abartı buluyorum. Sonuçta custom sıvı soğutma, bol bol led döşemeyeceğiz.

Yardımcı olmak için yazıyoruz, ne oluyor? Sakin ol. Adam celallenmiş, paragraf dizmiş ya. İstediğini yap, bu tip davranışlar sergileyen insanlarla münakaşaya girdiğimde dur durak bilmiyorum. İyi geceler.
Dostum bende r7 1700 yanına x serisi kart düşünüyordum ama sen 350 önermişsin. Uzun ömürlülük ve kalite açısından x serisi daha iyi olmaz mı ?

OC düşünmeyen biri için B350 serisi fazla fazla yeterlidir, kullanılan sistem örneklerini de araştırabilirsin istersen. Anakartın standart bir kullanıcı/oyuncu için üst düzey olmasına da gerek yok, alt seviye olmasına da. B350 gayet ideal bir chipset.
şuan değilde 1 sene yada 2 sene sonra o.c yapmayı düşünüyorum. bazı edindiğim bilgilere göre b350'deki bazı faz ve adını unuttuğum diğer kondansatör'ler fazla ısınıyormuş. bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz ?

OC için tasarlanmış bir chipset değil, üzerinde bir miktar OC yapmana imkan var ancak B chipset olduğu için fazlasıyla kısıtlanacaksın. X serisi (Krait Gaming olabilir, F/P diyebiliriz) tercih etmen daha doğru olur, iyi bir soğutucu desteği ile makul miktarda hız artışı yakalarsın.
Ya, X370 Gaming Pro Carbon çok hoş duruyor LED ve renk olarak, 300-400 fazla verip onu almakta sakınca var mı ki? Bütçe yetiyor zaten.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı