6400TL Ryzen GTX 1080 Sistem toplama öneri

Yardımcı olmak için yazıyoruz, ne oluyor? Sakin ol. Adam celallenmiş, paragraf dizmiş ya. İstediğini yap, bu tip davranışlar sergileyen insanlarla münakaşaya girdiğimde dur durak bilmiyorum. İyi geceler.
Biraz üslubum sert algılanmış olabilir. Anakart konusunda demek istediğim şuydu, ben zaten üstünlüğü bariz olan x370 çipsetini seçmişim ve sistemin önünü geliştirmeye açık bırakmışım. Anakarttan kısmayı kesinlikle doğru bulmuyorum. B350 çipsetli anakartlar ile arasında 200Tl civarı bir fark var ve bu fark içinde düşürmeye gerek olmadığını detaylı bir şekilde anlatmaya çalıştım. Sonuçta aradaki fark 3-5 fan parası ve ben nereden kısarım diye bir soru sormadım. Psu konusunda ise gold sertifika sevdasını gereksiz buluyorum önemli olanın güç çıkışı olduğunuda detaylı anlatmak için değerleriyle birlikte anlattım.

Benim tartışmaya açık bıraktığım parçalar performansa pek etkisi olmayan küçük farklılıklar. Soğutucu, kasa, Psu şimdi biri gelip R7 1700 alma 1600x al 1080 alma 1070 al derse nedeniyle açıklayıp onada gereken cevabı olabildiğince detaylı ve net bir şekilde vermeye çalışırım. Olayı kişisel algılamayın. Amacım size kızmak değil sadece bu düşürmenin gereksiz olduğunu belli etmekti. Sonuçta burda 3000-4000TL Ryzen 5 1400 Rx 470 sistem toplamıyoruz ki anakarttan kısıp RX 570-580 R5 1500 alalım. Cümlelerin çokluğu sinirlendiğim için değil detaylı anlatmak istememden kaynaklanıyor. Ayrıca ihtiyacınız yok ifadesine biraz sitem ettiğim doğru çünkü ben SLI yapmayacağıma dair ilerideki genişletmelere dair bir bilgi vermemiştim. Durumu net izah etmeye çalışırken buda çok uzadı umarım bunuda yanlış anlamazsınız.

Ayrıca sanırım Evga GQ 650 yarı modüler bir psu nanokatalog dışında satışını görmedim oradaysa bunu belirtmemişler. Önerinizi basit bir gold sevdası sandım. Üslubumdan kızdığımı düşünmek yerine bu kısmı belirtseydiniz daha iyi olurdu. Şuan düşündüğüm psu EVGA 110-BQ-0750-V2 750W tarzı olabilir sertifikası ne olursa olsun bu fiyat seviyesinde 700w altına düşmek istemiyorum.

Son düzenleme:
Seasonic M12II 620W Evo alabilirsiniz. Seasonic PSU'ların ileri gelen markalarındandır. Emin olun 620W yeterli.
İlerde duruma göre SLI ihtimali düşünmesem Watt'ı düşürürdümde şuan teknik olarak net 450W veren bir psu zaten yetiyor (560W 80+). Ancak 2. 1080 takıldığında +180 watt demek ki bunun için yaklaşık 790W 80+ bir psu gerekiyor.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı