65 bin TL bütçe için sistem önerisi

DeXtr

Centipat
Daha fazla  
Merhaba maksimum 65 bin TL bir bütçeyle sistem toplamayı düşünüyorum. GPU RTX serisi olsa 4070 Ti Super vs. CPU ise AMD olsa iyi olur. Şimdiden teşekkür ederim.

Merhaba maksimum 65 bin TL bir bütçeyle sistem toplamayı düşünüyorum. GPU RTX serisi olsa 4070 Ti Super vs. CPU ise AMD olsa iyi olur. Şimdiden teşekkür ederim.
Dostum fiyatları yeniden kontrol edersin ve kendine en uygun parçaları seçersin

Dostum fiyatları yeniden kontrol edersin ve kendine en uygun parçaları seçersin

Gözüm kapalı daha iyi toplardım.

https://www.akakce.com/ram/en-ucuz-...-cl30-pvv516g60c30-ddr5-fiyati,774247849.html 2X

Acele yoksa RX 9070XT ekran kartını bekleyin. 5070 Ti ile denk kas gücünde. 7900XTX ile aynı fiyat bandında olur.

Dostum eksik olan nedir söyler misin?

Her şey rezalet nereden tutsam elimde kalıyor. Her şeyi kazık fiyatlı seçmişsiniz. Dengesiz toplanılmış ve çok gereksiz şeyler vardı.

https://www.akakce.com/ram/en-ucuz-...-cl30-pvv516g60c30-ddr5-fiyati,774247849.html 2X

Acele yoksa RX 9070XT ekran kartını bekleyin. 5070 Ti ile denk kas gücünde. 7900XTX ile aynı fiyat bandında olur.

Her şey rezalet nereden tutsam elimde kalıyor. Her şeyi kazık fiyatlı seçmişsiniz. Dengesiz toplanılmış ve çok gereksiz şeyler vardı.
Dostum. Öncelikle fiyat konusunda benim yapabileceğim bir durum söz konusu değil güvendiğim ve sorun yaşamadığım bir tedarikçi.

Dengesiz konusuna da katılmıyorum eğer verdiğim işlemcilerin tavsiye ettiği MHz ve ihtiyaç duyduğu mosfetlerin sayısına bakarsanız anakartların yeterli olduğunu ve ileriye dönük olduğunu görebilirsiniz.

Aynı zamanda anakart üreticileri yeni yeni 6000 MHz desteği başlattılar buna rağmen sırf 6000 MHz diye veya 2-3 puan CL değeri kısmak için ram kapasitesinden kısmanın anlamı yok.

Bunun dışında gördüğünüz diğer eksiklikler varsa söylerseniz bende kendimi bu eksiklikler konusunda geliştirebilirim.

Dostum. Öncelikle fiyat konusunda benim yapabileceğim bir durum söz konusu değil güvendiğim ve sorun yaşamadığım bir tedarikçi.

Dengesiz konusuna da katılmıyorum eğer verdiğim işlemcilerin tavsiye ettiği MHz ve ihtiyaç duyduğu MOSFET'lerin sayısına bakarsanız anakartların yeterli olduğunu ve ileriye dönük olduğunu görebilirsiniz.

Aynı zamanda anakart üreticileri yeni yeni 6000 MHz desteği başlattılar buna rağmen sırf 6000 MHz diye veya 2-3 puan CL değeri kısmak için RAM kapasitesinden kısmanın anlamı yok.

Bunun dışında gördüğünüz diğer eksiklikler varsa söylerseniz bende kendimi bu eksiklikler konusunda geliştirebilirim.

Senin güvendiğin ve sorun yaşamaman benim umurumda değil attığın tüm parçalar kazığında kazığı. Göz göre göre millete kazık ürün atıyorsun. Sadece bu bile topladığın parçaların rezalet olmasına yetecek bir sebep.

Topladığın sistemler gayet de dengesiz ve saçma. Render için diyorsunuz ama X3D bir işlemci koymuşsunuz. Ekran kartını da RX6600 seçmişsiniz. Ha renderda zaten ekran kartı önemsiz değil mi? Güldürmeyin.

Yeni yeni mi 6000 MHz başlattılar? Siz biraz geriden geliyorsunuz. Ayrıca AM5 sistemlerde 5600MHz ile 6000MHz arasında performans farkı var. AM5 sistemler +6000MHz olması her zaman daha iyidir.

Senin güvendiğin ve sorun yaşamaman benim umurumda değil attığın tüm parçalar kazığında kazığı. Göz göre göre millete kazık ürün atıyorsun. Sadece bu bile topladığın parçaların rezalet olmasına yetecek bir sebep.

Topladığın sistemler gayet de dengesiz ve saçma. Render için diyorsunuz ama X3D bir işlemci koymuşsunuz. Ekran kartını da RX6600 seçmişsiniz. Ha renderda zaten ekran kartı önemsiz değil mi? Güldürmeyin.

Yeni yeni mi 6000 MHz başlattılar? Siz biraz geriden geliyorsunuz. Ayrıca AM5 sistemlerde 5600MHz ile 6000MHz arasında performans farkı var. AM5 sistemler +6000MHz olması her zaman daha iyidir.

Kendimde RX 6600 kullanıcısıyım ve ilgili konuda yükseltmeyi yapacak arkadaşta RX6600 kullanıcısı kendim 3D programda kullanıyorum "Blender" ve hemen hemen bütün işlemleri sorunsuz halledebiliyorum.

Render konusunda CPU ve GPU eşit görevler üstlenirler CPU programın çalışması ve render aşamasında RAM, ekran kartı, HDD/SSD arasındaki iletişimi yönetir

X3D işlemci tavsiye etmemin nedeni ileriki zamanlarda ekran kartı update edebilir (5000 serisi veyahut 9000 AMD serisi ) öyle bir durum söz konusu olursa işleri aksamadan devam edebilmesi için. Aynı zamanda daha fazla çekirdek ve işlemci parçacığına sahip ve ek çekirdek yongaları ile birlikte daha iyi performans gösterecek olması.

64 GB ram kapasitesi ise yapacağı işte belleğe alınan daha sonrasında render aşamasında görüntüye aktarılacak bu aşamalarda bellekte tutulacak veri boyutu büyük olabilir o nedenden dolayı.

5600 ile 6000 MHz arasında oyunlarda 3-4 FPS fark oluşacak bu sistem parçalarında uyumsuzluğa neden olacağı için hiç boşu boşuna stres yüklemeye gerek yok.

Aynı zamanda arkadaşım ASUS 2025/02/11 tarihli yeni yayınladığı 3208 versiyona sahip bios update notlarına bakarsan 6200 MHz 2 kanal ramlara O.C dışında resmi bir güncelleme getirdiğini önceki versiyonlarda bu olmadığını görebilirsin.

O.C dışında resmi bir güncellemenin ne farkı var dersen onu da sen araştır dostum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı