Daha fazla
Kendimde RX 6600 kullanıcısıyım ve ilgili konuda yükseltmeyi yapacak arkadaşta RX6600 kullanıcısı kendim 3D programda kullanıyorum "Blender" ve hemen hemen bütün işlemleri sorunsuz halledebiliyorum.
Render konusunda CPU ve GPU eşit görevler üstlenirler CPU programın çalışması ve render aşamasında RAM, ekran kartı, HDD/SSD arasındaki iletişimi yönetir
X3D işlemci tavsiye etmemin nedeni ileriki zamanlarda ekran kartı Update edebilir (5000 serisi veyahut 9000 AMD serisi ) öyle bir durum söz konusu olursa işleri aksamadan devam edebilmesi için. Aynı zamanda daha fazla çekirdek ve işlemci parçacığına sahip ve ek çekirdek yongaları ile birlikte daha iyi performans gösterecek olması.
64 GB RAM kapasitesi ise yapacağı işte belleğe alınan daha sonrasında render aşamasında görüntüye aktarılacak bu aşamalarda bellekte tutulacak veri boyutu büyük olabilir o nedenden dolayı.
5600 ile 6000 MHz arasında oyunlarda 3-4 FPS fark oluşacak bu sistem parçalarında uyumsuzluğa neden olacağı için hiç boşu boşuna stres yüklemeye gerek yok.
Aynı zamanda arkadaşım ASUS 2025/02/11 tarihli yeni yayınladığı 3208 versiyona sahip BIOS Update notlarına bakarsan 6200 MHz 2 kanal RAM'lara O.C dışında resmi bir güncelleme getirdiğini önceki versiyonlarda bu olmadığını görebilirsin.
O.C dışında resmi bir güncellemenin ne farkı var dersen onu da sen araştır dostum.
Son kez sana cevap vereceğim anlarsan anlarsın.
X3D işlemciler sadece oyun için yapılmıştır ve asıl odağı oyundur render için pek uygun değildir L3 önbellekleri bu yüzden yüksektir. Oyun için.
Anakart desteklediği sürece 6000MHz sistemde herhangi bir uyuşmazlık olmaz. 5600MHz ile 6000MHz arasında en az 5 FPS'lik farklar oluyor.
+8000 MHz RAM'ler ve +8000MHz destekleyen anakartlar var.
Attığın her parça kazığında kazığı millete göz göre göre kazık yedirmek senin vicdanını hiç mi acıtmıyor. Bir de bunu halen savunuyorsun bana
Lütfen az araştırmayı öğren.