DonVitoCarleone
Hectopat
Daha fazla
O halde son noktayı koyalım hocam. Açıkçası tek tek parça almak beni uğraştıracak gibi. Tak-çalıştır olayını daha çok seviyorumha tabii fiyat olarak biraz daha değişecek ama…
Attığınız sistemin her ikisi de gayet güzel görünüyor. Bir tanesini seçip yoluma devam edeyim, testleri de sizin ile paylaşırım yakın zamanda.
Bu arada pus yeterli olur değil mi? Birkaç yerde 850W daha iyi besler diye okumuştum. Aynı zamanda yükseltebileceğim bir şey var mı attığınız sistemde bu hali kalsın mı dersiniz? Yine bilmediğimden soruyorum.
Kimden çıkıyorsa bu fikirler, alakası yok. Millet gidip 1000-1200W PSU alıyor bu bileşenlere. İleriye dönük, aşırı büyük bir upgrade yapılmayacaksa, saçmalık. Bilgisayar alıp 3-4 sene sonra, komple platform değiştiren insanlar için mantıksız. Ben 7800x3D+RX9070 kullanıyorum, FurMark + Cinebench çoklu çekirdek testi yaptığımda kablodan çektiği tüm güç 500W ı geçmiyor. 9070XT için 600-650W sınır sayılır. 750W sorunsuzdur merak etmeyin, gayet yeterli. 1000-1200W alacağım diye, korumaları sağlam olmayan, bileşen kalitesi yerlerde modelleri tercih ediyorlar. Asıl bu verimsiz ve her an sorun çıkartabilir. Sağlam bir 750W her türlü yeterlidir.