650 TL'ye GTX 1060 İçin Monitör Seçimi

Dostlarım şimdi ben 6 ay öncesine kadar full hd 60 hz 27inc 1 ms bir mönitor kullanıyordum asus markasıydı. Yeni monitorümü satın alana kadar gayet memnundum. Daha sonra dell marka 27inc 2k 144hz g-sync li bir monitör aldım. Artık 60hz'e bakamaz oldum o kadar diyeyim. Bende gtx 1080 var tabiki daha yüksek ayarlarda 144hz'de 144 ve üstü fps alıyorum pubg,R6s,cs:go,gtaV gibi. Ama 1060 lı o sistemde FullHd'de 60 hz almak biraz bence ekonomik bir davranış muhakak 100 ve üzeri bir hz değeri olması 1060 full hd alınacaksa. Hatta zorlanırsa ekonomi 24inc g-sync li bir monitör al full hd 100üstü hz i olsun her oyunda ayarını ben yapacağım hem net olarak oyunu göreceksin hem de cayır cayır 140 üstü fps alacaksın yeterki experince ın yaptığı ayarlara kafanı takma her şey ultra takıntın olmasın

Arkadaslar, ben dün yeni bir sistem aldım. Önceden kullandığım LCD TV (50 Hz) yetersiz geldi. Pikseller yeşillendi vs. Bu yüzden sizin bana monitör tavsiye etmenizi rica edeceğim. 60Hz yeterli gelir mi? 75Hz mi alayım? Bütçem 600-750 TL.

Sistem:
  • MSİ GTX 1060 ARMOR 6GB
  • CORSAİR 16GB (2400 MHZ) RAM
  • İNTEL İ7-7700
  • MSİ 270 SLİ PLUS ANAKART
  • Wd 120 GB SSD
  • WD 1 TB HARD DİSK
144 hz fazla pahalı olur bence bütçene, 75 hz al. 60 hz'ye bakma bile bence.

Arkadaşım 1080 kullanıp 144 Hz almalısın diyenler olmuş ya... 1060 her oyunda yüksek ayarlarda 144 FPS verebilen bir kart değil!

Senin sistemin ile çok benzer bir sistemi kullanıyorum. Grafik takıntım yoktur aslında ama her oyunu yüksek-ultra ayarlarda oynamayı seviyorum. Benim gibi grafiklerden taviz vermek istemiyosan 75Hz en ideali bu kart için.

Çok fazla rekabetçi, online oyun oynuyorsan 144Hz almayı düşünebilirsin. O tarz oyunlarda rahatlıkla ayarlar kısılıp o FPS değerini alırsın. Fakat her türlü oyunu oynuyorsan, genel bir oyuncuysan ( CS:GO-PUBG dışında oyunların varlığının farkındaysan) 75Hz almalısın. :D

Kısacası senin oynayacağın oyunlara bağlı.

Şu anda 72 Hz lik monitör almayı planlıyorum.Freesync özelliği ve 23.5 inç'lik bir boyutu var sizce dediğiniz fps sorunlarini yaşarmiyim?Ve monitöre overclock yapabilirmiyim?

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı