650 TL'ye M.2 NVMe mi SATA SSD mi alınır?

Bütçe
650
Dediğiniz M.2'ye de baktım. Kalite ve hız olarak birbirine yakın olduklarını okudum. Fiyatı hangisinin uygunsa onun tercih edilmesini söylediler.
Doğrudur. Kendim P5 kullanıyorum. İki model de alınabilir.
TBW olarak bakmak pek doğru değil. P5 ölüm testinde 7 PB veri yazılmasına rağmen çatır çatır çalışıyor. Normal bir kullanıcı da ayda 1 TB anca yazar. Yılda 15 TB olarak sayarsak, 20 yıl yapıyor. Zaten sınırlı garanti 5 yıl. TBW olarak değil de, marka ve model olarak bakmak daha doğru.
İleride 1 TB NVMe alırım diyorsanız SATA alın. Daha da almam, ömürlük bir şey olsun derseniz P5 öneririm NVMe olarak.

TBW olarak bakmak pek doğru değil. P5 ölüm testinde 7 PB ve yazılmasına rağmen çatır çatır çalışıyor. Normal bir kullanıcı da ayda 1 TB anca yazar. Yılda 15 TB olarak sayarsak, 20 yıl yapıyor. Zaten sınırlı garanti 5 yıl. TBW olarak değil de, marka ve model olarak bakmak daha doğru.
İleride 1 TB NVMe alırım diyorsanız SATA alın. Daha da almam, ömürlük bir şey olsun derseniz P5 öneririm NVMe olarak.

1 TB NVMe alacağımı sanmıyorum, teşekkürler güzel yorumların ve yardımların için.

TBW olarak bakmak pek doğru değil. P5 ölüm testinde 7 PB ve yazılmasına rağmen çatır çatır çalışıyor. Normal bir kullanıcı da ayda 1 TB anca yazar. Yılda 15 TB olarak sayarsak, 20 yıl yapıyor. Zaten sınırlı garanti 5 yıl. TBW olarak değil de, marka ve model olarak bakmak daha doğru.

Peki herhangi bir soğutucu kullanıyor musunuz veya sıcaklıktan şikayetci misiz?

Son düzenleyen: Moderatör:
1 TB NVMe alacağımı sanmıyorum, teşekkürler güzel yorumların ve yardımların için.
Peki herhangi bir soğutucu kullanıyor musunuz veya sıcaklıktan şikayetci misiz?
Soğutucu kullanmıyorum, üzerinde küçük bir parça termal ped var sadece. Laptopta kullanmama rağmen 70 derece üstüne çıkmadı hiç. yük altında 55-60 geziyor. 70'e kadar performans kaybı olmuyor ama sonrasında frenler kendini.
Bu arada ısınan şey yongalar değil, kontrolcü ısınıyor. Ona da 90'a kadar bir şey olmaz.
Masaüstünde daha serin çalışacaktır.

Soğutucu kullanmıyorum, üzerinde küçük bir parça termal ped var sadece. Laptopta kullanmama rağmen 70 derece üstüne çıkmadı hiç. yük altında 55-60 geziyor. 70'e kadar performans kaybı olmuyor ama sonrasında frenler kendini.
Bu arada ısınan şey yongalar değil, kontrolcü ısınıyor. Ona da 90'a kadar bir şey olmaz.
Teşekkürler,@Rambo Okan Güler reisin de önerisi bekliyorum ama şu önerilenlerden hangisini alsam pişman olmayacağımı biliyorum herkese teşekkürler.

Birbirine yakın kalitede biri NVMe biri SATA SSD varken SATA tercih etmezdim asla. Günlük kullanımda pek fark yok diye NVMe'den vazgeçilmez. O ns farkları belli ettiriyor kendini, ayrıca dosya kopyalarken, arşiv ayıklarken NVMe'nin güzelliklerini görürsünüz her türlü.
CS3030 ve SN750 öneririm. CS3030 şu an gayet iyi bir fiyatta. SN750 daha iyi bir model ama fiyat farkını da gözetmek lazım.

Birbirine yakın kalitede biri NVMe biri SATA SSD varken SATA tercih etmezdim asla. Günlük kullanımda pek fark yok diye NVMe'den vazgeçilmez. O ns farkları belli ettiriyor kendini, ayrıca dosya kopyalarken, arşiv ayıklarken NVMe'nin güzelliklerini görürsünüz her türlü.
CS3030 ve SN750 öneririm. CS3030 şu an gayet iyi bir fiyatta. SN750 daha iyi bir model ama fiyat farkını da gözetmek lazım.
Çok teşekkürler dostum, cs3030 uygun fiyata sadece n11 de var daha önce n11 den hiç alışveriş yapmadım güvenevbilir miyim üzer mi ne diyorsun?
Ve 6 taksit seçeneği ile alıyorum ürünleri n11 de cs3030 6 taksit ile 570 lira oluyor.
Sn750 ise 650 TL amazonda zaten vade farkı yok. Üstünü vermeye değer mi yoksa 80 lira 80 lira mıdır?

Son düzenleme:
Çok teşekkürler dostum. SN750'i aldım. Hepinizin emeğine sağlık. Zaman ayırıp bana yardımcı oldunuz Allah razı olsun. @RamooY @Rambo Okan Güler @Lord Raiden

Soğutucu kullanmıyorum, üzerinde küçük bir parça termal ped var sadece. Laptopta kullanmama rağmen 70 derece üstüne çıkmadı hiç. Yük altında 55-60 geziyor. 70'e kadar performans kaybı olmuyor ama sonrasında frenler kendini.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı