6500 TL bütçe ile GTX 1080 bilgisayar toplama

Dostum bellek yuva sayısı 4 benim söylediğim kartta , başka birşey mi demek istedin ?

Dostum 2 tane var gibi görünüyor. (EK 1)

Teknoloji Pazar'da 4 slot yazıyor. (EK 2)

İtopya'da 4 slot yazıyor. (EK 3)

Vatan'da 2 slot var yazıyor (EK 4)

Hay Allah ya, nasıl iş bu?

En iyisi için uğraşıyoruz...

(Buradan da reklamımızı yapmış olalım.)
Türkiye'de PC toplamak..
Benim görüşüm 2 slot olduğu yönünde. Vatan biraz kazıktır ama ürün bilgileri doğru olur genelde. Ayrıca fotoda 2 tane olduğu belli oluyor. B450'nin başka modellerinde 4 slot oluyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam aynı sistemi GTX 1050 Ti ile toplasam mantıklı olur mu?

Hocam aynı sistemi GTX 1050 Ti ile toplasam mantıklı olur mu?
Çok mantıklı olmaz. Daha alt seviye bir anakart yeterli olur. Ayrıca 1050 Ti alacaksan 1080p 144Hz monitor al. 2K için 1060 bile yetersiz.

Ancak şöyle yapabilirsin: Bu sistemi 1050 Ti ile alırsın. 2-3 sene oyunları güzel güzel oynarsın. Sonra ekran kartı yetmemeye başlayabilir. Yetmemeye başlarsa; gidersin o zamanın (2-3 sene sonrasının) orta seviye ekran kartlarından birini alırsın, veya gider 1070/1070Ti/1080 falan alırsın. O zaman bu kartlar baya ucuzlamış olur. Böyle yapabilirsin.

Onun dışında yok ben böyle yapmam, hep 1050 Ti ile kullanacağım dersen, işlemcimiz (Ryzen 5 2600) sana çok gereksiz olur. Daha alt seviye işlemcilere (Ryzen 1600 vs.) ve anakartlara (B350 vs..) yönelebilirsin.

Sonuç: İleride yükseltme düşünmüyorsan bu sistemi 1050Ti ile alma.

Yükseltme düşünüyorsan alabilirsin ama ne kadar mantıklı olur bilemem.

İnternette 4-4.5-5 bin TL civarı 1050 Ti sistemler var. Onlara bak.

Dostum R5 2600 bir sistem toplamayı düşünüyorum bende 1050 Ti ile toplayıp 1 yıl içerisinde kartı upgrade etmeyi düşünüyorum. (RTX 20xx serisine göre) Ara sıra Twitch yayınları yapıyorum. PUBG, GTA V gibi popüler oyunları oynarken yayın yapmama engel olur mu 1050 Ti ?

Hmm. Kardeş iyi o zaman ya. Yok, oynarken falan yayına engel olmaz. 1050 Ti gibi kartlar da güçlü kartlar ama bana göre değil. Çok iyi düşünmüşsün, duruma göre kartı yükseltirsin. Sıkıntısız yayın yaparsın. İleride bir RTX 2070 yakışır bu sisteme. Uzaya bile çıkarsın dostum

Sadece oyun için kullanmayacağım o yüzden ekran kartı kadar işlemcide benim için önemli, birde bu HDD iyi midir sizce?

Görsel aşağıda dostum bu arada ekran kartı beni tedirgin etti biraz ama bir inceler misin? GALAXY GeForce GTX 1050 Ti EXOC Beyaz 4GB GDDR5 Ekran Kartı 50IQH8DVP1WK - Nanokatalog

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…