6500 TL Intel i7 6700 GTX 1070 Monitör Dahil Sistem Toplama

Emirsrb

Kilopat
Yer
Mersin
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Herkese merhabalar. Yakın zamanda GTX 1070'li sistem toplayacağım. Bu sistemi toplamaya karar verdim. Maximum bütçem 6500 TL (Monitör dahil). Bu fiyata daha uygun bir sistem toplanır mı? Overclock yapmayı düşünmüyorum. Monitör olarak da bunu düşünüyorum:
Sistem hakkında fikirlerinizi almak istiyorum. Önerilerinizi dikkate alacağım. İyi günler dilerim.
Ekran Alıntısı.PNG

@Recep Baltaş @Ali Güngör değerli yorumlarınızı bekliyorum. :)

Gayet uygun, şimdiden hayırlı olsun. 144 Hz.'den vazgeçilirse 2k bir monitör de seçilebilir.
Değerli yorumunuz için teşekkürler. Sistemi uzun süre yenilemeyi düşünmediğimden dolayı 108p 144 Hz monitörü seçtim. :) Bir sorum daha olacak; Bu sistemde GPU kullanımı %95 - %100 civarında olur mu ?

Güzel sistem hocam ama koyduğunuz soğutucu çok gereksiz olmuş. 90 100 TL bandında alacağınız soğutucu bile fazla gelecektir. Çünkü O.C yapılmıyor.

Güzel sistem hocam ama koyduğunuz soğutucu çok gereksiz olmuş. 90 100 TL bandında alacağınız soğutucu bile fazla gelecektir. Çünkü O.C yapılmıyor.
Haklısınız hocam bu soğutucu çok fazla ama şuanki laptopumda CPU sıcaklığı 90 derecelerde olduğu için biraz korkuyorum, işimi garantiye almak istiyorum. :) Yorumunuz için teşekkürler.

Haklısınız hocam bu soğutucu çok fazla ama şuanki laptopumda CPU sıcaklığı 90 derecelerde olduğu için biraz korkuyorum, işimi garantiye almak istiyorum. :) Yorumunuz için teşekkürler.
Bende aynı sıkıntıdan müzdaribim :). Bende sistem toplayacağım hocam. Kurban bayramından sonra artık toplamayı düşünüyorum bu sistemi.
Ekran Alıntısı3.JPG

Hız aşırtma yapmayacaksanız ekstra işlemci soğutucu almanıza gerek yok. Ayrıca H170 anakarta 450₺ vermenizin nedenini pek anlayamadım. Çift ekran kartı takacaksanız Z170 bir anakarta yönelmeniz yerinde olur. SSD seçiminizden de PCIe M2 portunu kullanmayacağınızı anlıyorum. Bu durumda DDR4 destekli en ucuz anakart olan MSI H110M Pro-VD'yi düşünebilirsiniz. Benim sistem önerim ise şöyle:
  • Intel Core i7-6700: 1150₺
  • MSI H110M Pro-VD DDR4: 200₺
  • Kingston HyperX FURY Black 2x8GB DDR4-2133MHz CL14: 260₺
  • Gigabyte GTX 1070 Mini ITX OC 8GB: 1720₺
  • Sandisk SSD Plus 480GB: 380₺
  • WD Blue 3,5" 2TB: 195₺*
  • Cooler Master Silencio 352: 230₺
  • Xigmatek Tauro 80+ Bronze 600W Modüler PSU: 230₺
  • TOPLAM: 4365₺ (Monitör Hariç)
*:Bu ürün şu anda Teknobiyotik'te bu fiyata satılmakta. Bir arkadaşım da aldı bu fiyattan.

Hız aşırtma yapmayacaksanız ekstra işlemci soğutucu almanıza gerek yok. Ayrıca H170 anakarta 450₺ vermenizin nedenini pek anlayamadım. Çift ekran kartı takacaksanız Z170 bir anakarta yönelmeniz yerinde olur. SSD seçiminizden de PCIe M2 portunu kullanmayacağınızı anlıyorum. Bu durumda DDR4 destekli en ucuz anakart olan MSI H110M Pro-VD'yi düşünebilirsiniz. Benim sistem önerim ise şöyle:
  • Intel Core i7-6700: 1150₺
  • MSI H110M Pro-VD DDR4: 200₺
  • Kingston HyperX FURY Black 2x8GB DDR4-2133MHz CL14: 260₺
  • Gigabyte GTX 1070 Mini ITX OC 8GB: 1720₺
  • Sandisk SSD Plus 480GB: 380₺
  • WD Blue 3,5" 2TB: 195₺*
  • Cooler Master Silencio 352: 230₺
  • Xigmatek Tauro 80+ Bronze 600W Modüler PSU: 230₺
  • TOPLAM: 4365₺ (Monitör Hariç)
*:Bu ürün şu anda Teknobiyotik'te bu fiyata satılmakta. Bir arkadaşım da aldı bu fiyattan.
Haha şaka mı bu ?

Haha şaka mı bu ?
Yorumunuzu biraz daha açık yazarsanız sevinirim. Konuyu açan arkadaş hız aşırtma yapmayacağım dediği için mini tower kasa ile ona uygun donanımlar önerdim. Anakartın bana göre bir sorunu yok ancak illa 400₺ vereceğim diyorsa konuyu açan arkadaş, elbette tavsiye ettiğim kasaya göre Micro-ATX daha pahalı anakartlar da vardır.

Yorumunuzu biraz daha açık yazarsanız sevinirim. Konuyu açan arkadaş hız aşırtma yapmayacağım dediği için mini tower kasa ile ona uygun donanımlar önerdim. Anakartın bana göre bir sorunu yok ancak illa 400₺ vereceğim diyorsa konuyu açan arkadaş, elbette tavsiye ettiğim kasaya göre Micro-ATX daha pahalı anakartlar da vardır.
O anakart o bileşenlerin altında ezilir. :) Kısacası ölür gider. Bir de üzerine gidip GTX 1070 koymuşsun. HDD'yi çıkarıp anakarta yatırım yapılmalı.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı