6500 TL monitör dahil bilgisayar toplama

Polestar_H3X

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar, elimde 6500 TL gibi bir para var. Bu paraya FPS odaklı güzel bir PC toplamak istiyorum; verebileceğim maximum para 6500 üstüne çıkamam maalesef. Bilgisayardan anlayan kişiler yazarsa çok sevinirim 🙏

Toplayacağım bu PC'ye monitör de dahil, bilgisayarı daha çok oyun için topluyorum o yüzden ekran kartı benim için en önemli kriter desem yanlış olmaz.

Toplayacağım PC'de olmasını istediğim özellikler şunlar.

RAM: Minimum 8 GB.
İşlemci: Minimum 3 GHz'lik bir işlemci.
Ekran kartı: Sistemi oyun odaklı topluyorum. O yüzden oyunlarda bana güzel performans verebilecek bir ekran kartı arıyorum.
Anakart: Anakart hakkında pek bir bilgim yok, sisteme sıvı soğutma eklersem faydaları ne olur, bana ne kadara mâl olur, vereceğim paraya değer mi?
Kasa: Camı kolay çatlamayacak, biraz dayanıklı RGB bir kasa olursa çok güzel olur.
Monitör: 144Hz / 1080P ve 23ICH-27INCH arası FreeSync desteğine sahip, VA panel mi daha iyi yoksa IPS panel mi daha iyi bilmiyorum IPS'lerde ışık sızmalarına çok sık rastlandığını duymuştum. O yüzden VA panel olursa daha iyi olur.

Zaman ayırıp bana yardımcı olursanız çok teşekkür ederim...

RAM 'lerden 2 tane alınız.

Sorun nedir acaba bay @hahahahah ?

Son düzenleme:

RAM’ler hariç güzel sistem hocam, LPX RAM’lerin çipleri sıkıntılı, Neo Forza daha iyi olur.

2 tane

RAM 'lerden 2 tane alınız.

Hocam yanlış ifade atmışım. Ben monitörden ve SSD'den kısıp ekran kartına verdim.

2 tane

Üzgün atacaktım çünkü monitör TN panel ve konu sahibi IPS ya da VA istemiş. Ama sırf monitör yüzünden üzgün atmak saygısızlık olurdu.

@Kokona Shiki 'nin dediğine göre RAM 'ler kötüymüş. Ekran kartının indirimi yalan ve 1800 TL 'ye GTX 1650 Super buldum. Monitör 75Hz. I3 10100F gibi bir işlemci varken Ryzen 3 3100 öneriyorsunuz. Bu sistem alınmaz.
75 hz kaliteli bir monitör alınabilir.
Monitör gerçekten fiyatına göre iyi ama TN çok kötüymüş görüntü olarak.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı