6500 TL'ye oyun bilgisayarı toplama

Paraglider

Hectopat
Öncelikle herkese merhaba, bir süredir forumu takip ediyorum ve üye olma vaktinin geldiğini anladım :) Yazın kendime maksimum 6500 TL'ye monitör dahil bir oyun bilgisayarı toplamak istiyorum. Şimdilik PUBG gibi oyunlar oynayacağım, ancak 1 yıl içinde özellikle yeni çıkacak ekran kartlarından birini alacağım bu yüzden geliştirilebilir olması daha önemli. Daha fazla uzatmadan kendi topladığım sistemi yazıp altına kalan soruları ekleyeyim.

-ASUS Cerberus GTX 1050 Ti Advanced Edition - CERBERUS-GTX1050TI-A4G - 4GB Ekran Kartı 997 TL
-Corsair DDR4 16GB(2x8GB) Vengeance 3200MHz Ram Bellek 1127 TL
-Asus Prime B350M-A AMD B350, Ryzen AM4 Socket 3200MHz HDMI, DVI, VGA DDR4, USB 3.1, m-ATX Anakart 430 TL
-Toshiba HDWD110EZSTA P300 1TB 64MB 7200Rpm Sata3 3.5" HDD Kutulu 226 TL
-AMD Ryzen 7 1700 3.0 Ghz, 8 Çekirdekli, 16 MB, AM4, 65W İşlemci (Wraith Spire Soğutucu) AMD Ryzen 7 1700 1531 TL
-COOLER MASTER CM K350 RC-K350-KWA600 600W USB Ses Siyah Kasa 360 TL
-SAMSUNG LU28E590DS/UF 28 LCD, UHD FreeSync Gaming 3840x2160 4K, 1ms, 60Hz, 2xHDMI, DisplayPort LCD ekran HDMI ve DP kablo kutudan çıkmaktadır 1889 TL
Toplam: 6560 TL

1- Genel olarak oyun bilgisayarlarında Ryzen yerine Intel işlemci tercih edildiğini gözlemledim bunun sebebi olarak da tek çekirdek performansının yüksek olması olarak anladım. Ancak bu seviyede bir Ryzen işlemci kullanırsam ileriye yönelik oyunların çok çekirdeğe izin vermesiyle birlikte daha uzun ömürlü olacağını düşündüm siz ne önerirsiniz?
2- Sisteme SSD ekleyemedim, SSD'nin açılma hızı dışında oyun performansını direk etkileyen bir durumu yoksa ileride Samsung 960 almayı düşünüyorum.
3-Kasayı ucuz olduğu ve dahili PSU bulundurduğu için seçtim ancak daha kaliteli kasa önerilerine açığım
4- Ekran kartını 1 yıl kadar götürecek GTX seçtim. gGTX 20 serisi almayı düşünüyorum, GTX 20 diğer parçalarla uyumlu çalışır mı?
5- Monitörün bu ekran kartına göre çok yüksek olduğunun farkındayım ama yeni alacağım ekran kartı için hazırlık olsun istedim siz ne önerirsiniz?
Şimdiden tüm önerileriniz ve yardımlarınız için teşekkürler.

1-Ryzen işlemciler ileriye dönüklüğü açısından mantıklıdır. Aslında 2.nesil Ryzen işlemcilerde tek çekirdek performansında önemli bir artış söz konusu.

2-SSD sistemin genel tepkiselliği açısından bir çağ fark atıyor HDD'ye göre. Oyun performansını etkilemez. Yüklenme hızını arttırır.

3-Kasa olayında bütçenizi belirtmelisiniz. O kombinasyonu önermem. Yazın konuşuruz bunları.

4-Çalışır.

5-Mantıklı, ancak monitör konusunu zamanı geldiğinde konuşuruz.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı