6500TL 2K ve 165Hz üstü monitör tavsiyesi

Bütçe
6500
Nano IPS ile IPS farklarını sormuşsunuz, kabaca biraz daha iyi diyebilirim fakat @SkyRose daha iyi açıklayacaktır.
Dediğiniz gibi, daha gelişmişi. Renk gamutlarının daha yüksek olmasını sağlıyor. Haliyle daha iyi ve canlı renkler sunuyor.

Tabii bu kadar muazzam renklerin ufak bir götürüsü olarak kontrast oranı bir tık düşebiliyor. Mesela;

Standart IPS'lerin statik kontrast'ı 1000:1 iken bunun 800:1/700:1. Ne kadar fark eder derseniz, eder, siyahların derinliği azalır, ama çok kafa takacak derecede değil. O muazzam renk gamutları için kesinlikle değeceğini düşünüyorum.

Ben onu öneririm. G-Sync Compatible, muazzam renk gamutlarına sahip, HDR10 var ve IPS panel. Renk olarak çok iyi olacaktır.

Viewsonic yerine 1500TL daha ucuz olmasına rağmen bir tık daha iyi olan Samsung CHG70 öneririm. Tasarım dışında tabii, kenarları biraz kalın.

Dediğiniz gibi, daha gelişmişi. Renk gamutlarının daha yüksek olmasını sağlıyor. Haliyle daha iyi ve canlı renkler sunuyor.

Tabii bu kadar muazzam renklerin ufak bir götürüsü olarak kontrast oranı bir tık düşebiliyor. Mesela;

Standart IPS'lerin statik kontrast'ı 1000:1 iken bunun 800:1/700:1. Ne kadar fark eder derseniz, eder, siyahların derinliği azalır, ama çok kafa takacak derecede değil. O muazzam renk gamutları için kesinlikle değeceğini düşünüyorum.

Ben onu öneririm. G-Sync Compatible, muazzam renk gamutlarına sahip, HDR10 var ve IPS panel. Renk olarak çok iyi olacaktır.

Viewsonic yerine 1500TL daha ucuz olmasına rağmen bir tık daha iyi olan Samsung CHG70 öneririm. Tasarım dışında tabii, kenarları biraz kalın.
Arkadaşlar asus vg27vq 165hz 27inç 2k monitöre karar verdim

Yani FreeSync monitörde G-Sync açılır mı?
Açılır ama Nvidia Compatible sertifikası yoksa hiç çalışmama ya da sıkıntılı çalışma ihtimali var. Nvidia bu sorumluluğu üstüne almıyor maalesef. Ben eski monitörümde açmaya çalışmıştım. Nvidia Compatible sertifikası yoktu onda ve renkler sürekli titriyordu. Bunu dikkate alıp seçim yapın. Tabii bazı modellerde sertifika olmadan kusursuz çalıştığı oluyor. Araştırmanızı tavsiye ederim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı