650W PSU isteyen sistemi 600W PSU ile çalıştırabilir miyim?

KRATOS_69

Centipat
Benim bilgisayarımda 600W PSU var ama ben ekran kartımı değiştireceğim ve yeni alacağım ekran kartı da 650W PSU öneriyor, acaba 600W ile rahatça oyunlarımı oynayabilir miyim? Yeni alacağım ekran kartı RTX 3070.

Benim bilgisayarımda 600W PSU var ama ben ekran kartımı değiştireceğim ve yeni alacağım ekran kartı da 650W PSU öneriyor, acaba 600W ile rahatça oyunlarımı oynayabilir miyim? Yeni alacağım ekran kartı RTX 3070.

Oynayabilirsin dostum fakat sıkıntı çıkartma şansı her zaman olduğunu unutmamalısın yük altında vs. kapanma gibi durumlar yaşanabilir bence hiç riske girmeye gerek yok önerilen değerde bir PSU almak hem sistemin sağlığı hem senin için daha iyi olur.

600W ile o kartını kullanmanda bir sorun çıkmaz. Önerilen PSU güç çıkışı sadece ekran kartına göre değil, diğer bileşenlerin de en üst düzey olduğu varsayılarak tahmini olarak yapılan bir öneri. Oyun sırasında 600W PSU eğer iddia ettiği çıkış gücünü (ya da çok yakın miktarını) 12V kanalına verebiliyorsa sorunsuz kullanılır.

Son düzenleme:
Normalde o değerler en yoğun kullanım senaryosuna göre belirlenir. 600W ve kaliteli bir PSU ise sorun yaşamazsınız yüksek ihtimal. Fakat yine de PSU’nun etiketi üzerinden 12V kanalından kaç Watt verebildiğine bakın. 550W falan veriyorsa sıkıntı olabilir. 600-595W civarıysa ve iyi bir marka ise idare edecektir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı