FSP 600W PSU patladı

lastbjorNN

Hectopat
Yer
Berlin
İyi sosyaller, oyun oynarken çat diye bir patlama sesi geldi ve evin sigortasını attırdı, şu an PC açılmıyor. Anakarta güç gittiğine dair sıvı soğutma RGB'si çalışıyor ama. Uzun süredir fan sesiyle uğraşıyordum, motor gibi ses çıkarıyordu PSU, kaç kez sök tak yaptım bilmiyorum. Fotoğraflarını ekledim, şu aşamada neye zarar verip vermediğini bilemiyorum. Yardımcı olabilirseniz makbule geçer. PSU falan da almayın bu firmadan rezalet.

IMG_4265.jpeg

IMG_4265.jpeg

IMG_4263.jpeg

Dosya Ekleri

• IMG_4264.jpeg
    IMG_4264.jpeg
    198,3 KB · Görüntüleme: 28
Son düzenleyen: Moderatör:
Evin sigortasını attırdıysa; bir yerlerde kısa devre veya bir şekilde yüksek akım çekilmiş olmalı. Aşağıdaki fotoğrafta kestiğim kısımda kablolarda ve 220V soketinin diğer tarafında yanık kısım ya da plastiği soyulmuş ve birbirine değen farklı kablolar var mı?

IMG_4263.jpeg

Bir de PCB'nin köşesindeki kahverengi dikdörtgen sigorta ve hemen solunda bulunan mavi MOV, ikisi de fotoğraftan sağlam gözüküyor ama ölçmek lazım. Eğer o sigorta sağlamsa; sorun, ondan önceki kısımda bir yerlerde olabilir. Yok eğer MOV kestiyse, işini yapmış demektir.

IMG_4265.jpeg

Son düzenleme:
Evin sigortasını attırdıysa; bir yerlerde kısa devre veya bir şekilde yüksek akım çekilmiş olmalı. Aşağıdaki fotoğrafta kestiğim kısımda kablolarda ve 220V soketinin diğer tarafında yanık kısım ya da plastiği soyulmuş ve birbirine değen farklı kablolar var mı?

Eki Görüntüle 2520332

Bir de PCB'nin köşesindeki kahverengi dikdörtgen sigorta ve hemen solunda bulunan mavi MOV, ikisi de fotoğraftan sağlam gözüküyor ama ölçmek lazım. Eğer o sigorta sağlamsa; sorun, ondan önceki kısımda bir yerlerde olabilir. Yok eğer MOV kestiyse, işini yapmış demektir.

Eki Görüntüle 2520342
Hayır hiç bir şekilde içerisine dokunmadım hiç olduğu gibi duruyor. Pat sesi beni korkuttu, direkt sessizce güç kesmedi çünkü.

Hayır hiç bir şekilde içerisine dokunmadım hiç olduğu gibi duruyor. Pat sesi beni korkuttu, direkt sessizce güç kesmedi çünkü.
IMG_4270.jpeg
IMG_4271.jpeg
Evet görselde ekliyorum, siyah büyük parça yanmış, çok şükür sistemde problem yok. Ama yanabiliyormuş FSP’nin bazı modelleri de :)

Son düzenleme:
siyah büyük parça yanmış,

O siyah büyük parça ya da bulk kapasitör yanmış olsaydı, o şekilde bir bütün hâlinde duruyor olmazdı. Fotoğraftan bakınca, PCB'nin alt kısmında bir şekilde kısa devre oluşmuş gibi gözüküyor. Bunda FSP'nin payı nedir? Pek de belli değil gibi.

O siyah büyük parça ya da bulk kapasitör yanmış olsaydı, o şekilde bir bütün hâlinde duruyor olmazdı. Fotoğraftan bakınca, PCB'nin alt kısmında bir şekilde kısa devre oluşmuş gibi gözüküyor. Bunda FSP'nin payı nedir? Pek de belli değil gibi.

Hocam sanki PCB yanmamışta sanki orada başka bir şey kısa devre olmuş gibi duruyor . Tuhaf aynı PSU bende de var acaba diyor insan. Durumu FSP'ye bildirseniz bir hocam bence ilgilenirler @lastbjorNN

Technopat Haberler

Geri
Yukarı