650W ve Üzeri PSU Önerisi

burakcansrn

Hectopat
Daha fazla  
Selamun aleyküm, sistem topluyorum ve çoğu parçasını sipariş ettim. Ancak PSU ve kasa seçiminde hem ikilemde kaldım hem de kafayı yiyecek kadar araştırdım. Sistem özelliklerinden kısaca bahsedeceğim. Sizce uygun yollu ve işlevsel olabilecek PSU önerileri nelerdir? Ayrıca kasa ile alakalı önerileriniz olursa ona da açığım. (Kasa Aura Sync destekli fanları barındırırsa sevinirim.)

ASUS B450-F GAMING anakart
Ryzen 7 2700X
DDR4 32 GB 3200 MHz RAM
ASUS ROG STRIX RTX 2070 Super
Samsung 980 Pro M.2 SSD

İlk süreçte OC yapılmayacak ve uzun süreler boyunca yapmayı düşünmüyorum. Ancak ilerleyen süreçlerde sıvı soğutma dahil ederek OC yapabilirim. Şu an aklımda 650W 80 Plus alma düşüncesi var. Ancak sisteme ne kadar yeterli olur ve OC yapmadığım halde tam verim sağlayabilir mi pek emin değilim. Bütçede biraz azaldığından ötürü fazla üstüne çıkmak beni aşar gibi ancak 650-750W 80 Plus arası beni idare edecek gibi duruyor.

Bütçe sadece PSU 900 - 1000 TL, tabi 600 ila 900 TL arasında olması daha çok işime yarayacaktır. Kasa + PSU 1500 TL civarında olabilir.

- Kasa illa RGB fanlı olmasına gerek yok. Uygun fiyatlı fan bulunmayan boş kasa dahi olabilir.

Son düzenleme:
32 GB çok gereksiz olmuş. Bütçe nedir PSU için?
M.2 SSD de çok gereksiz. 2070 Super yerine 3060 Ti öneririm. Parçaları almışsınız fark etmedim.

Kasayı Aura Sync ile destekleyeceğimden ötürü fanlarının uyumlu olması gerekiyor hocam. Öneriniz için teşekkür ederim.
32 GB çok gereksiz olmuş. Bütçe nedir PSU için?
M.2 SSD de çok gereksiz. 2070 Super yerine 3060 Ti öneririm. Parçaları almışsınız fark etmedim.
32 GB indirimli olduğundan ötürü öyle aldım. Normalde 16 yeterli olacaktır. Ekran kartı konusunda 3060 Ti düşüncelerim arasında vardı, ancak 2070 super daha cazip geldi. M2 SSD ise yapacağım işlemlerde en iyi performansı sağlayacak çeşit olduğundan ötürü gayet güzel bir tercih benim için hocam.
Hocam sanırım fiyat konusunda biraz daha kısıtlı davranacağım. Kusura bakmayın benim hatam bütçemi belirtmeyi unutmuşum.

* Bütçe sadece PSU 900 - 1000 TL, tabi 600 ila 900 TL arasında olması daha çok işime yarayacaktır. Kasa + PSU 1500 TL civarında olabilir.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…