Çözüldü 66 Mbps hız ile VDSL alınabilir mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Pctech

Hectopat
Arkadaşlar merhabalar,
ADSL internet kullanıyordum. Tarife bitecek ve ayrıca Vodafone Net'ten hiç memnun olmadığım için TürkNet'e geçeceğim. Altyapıda aşağıda resmini attığım değerler çıkıyor. Buna göre VDSL kullanabilir miyim?
Teşekkürler şimdiden.

Screenshot_20201116_023712.jpg

Çözüm
Alabilirsiniz, bir sorun olmaz. Port varsa hemen geçiş yapılabilir.
Hocam diğer prizlerden hangi kabloyu takıyoruz merak ettim. Az daha detaya inebilir misiniz :)
Prizden kablo takmak diye bir şey yok. Sadece modemin takılı olduğu telefon prizlerini değiştireceksiniz. Uzun olacak ama detaylı yazıyorum.
Ev içi tesisatta neredeyse her odada telefon prizi bulunur. Örneğin benim evimde mutfak, oturma odası, çocuk odası, misafir odası, yatak odası ve balkon da telefon prizleri bulunmakta. Bu kadar telefon prizi doğal olarak tesisattaki kabloyu birden çok çıkışa yönlendirmek için kabloya kablo ekliyor ve buda verimliliği düşürüyor. Ev kapınıza bir kablo gelirken bu kablo 3 veya 4 kablo haline getiriliyor. Sizde de büyük farklar çıkabilir veya neredeyse hiç fark çıkmayabilir bu tamamen tesisattaki kablo ve ustanın kalitesine bağlı. İnternet bağlantısını ülkemizin büyük kısmı telefon prizinden sağlıyor. Düzenek şu şekilde prizi takarsınız buradan gelen kablo splittera gelir ve ikiye ayrılarak biri modeme diğeri telefona takılır. Bu sayede modem hat ile buluşarak internet bağlantısı kurar. Anlattığım priz değiştirme konusu evdeki diğer telefon prizlerinde şuanki takılı olduğu prizden daha iyi değerler alan bir başka priz olma potansiyeli olduğudur. Örnek olarak benim evimde çocuk odasındaki telefon prizinden 63 MBps, mutfaktakinden 70 MBps, misafir odasından 67 MBps, balkondan 72 MBps maksimum hız değerlerini gördüm. Yani prizlerim arasında ciddi farklar vardı. Bu değerleri karşılaştırmak için her farklı priz denediğinizde modem arayüzüne girerek bu linkteki değerleri karşılaştırarak ( alt yapı merağınız için maximum veri ve altındakiler.) hangi prizin daha verimli çalıştığını öğrenebilirsiniz.

Eğer benim yaptığımı soruyorsanız resmini koyuyorum fakat nasıl yaptığımızı bende tam bilmiyorum. Elektrik bölümü okuyan birisi nasıl bir sistem yaptığımı anlayacaktır. Bu işçiliği babam yaptığı için tam olarak nasıl yapıldığını bilmiyorum. Yapsanız bile sizde de aynı derecede fark yaratmayabilir.
Arkadaşlar merhabalar,
ADSL internet kullanıyordum. Tarife bitecek ve ayrıca Vodafone Net'ten hiç memnun olmadığım için TürkNet'e geçeceğim. Altyapıda aşağıda resmini attığım değerler çıkıyor. Buna göre VDSL kullanabilir miyim?
Teşekkürler şimdiden.

Eki Görüntüle 739222
Bu arada son yazdıklarımdan sonra bende altyapı sorgulama yaptım uzaklığım 242 metre çıktı. Sizden daha fazla. 75MBps paketi kablolu bağlantıda sonuna kadar alıyorum ve hiç sıkıntı çekmiyorum. Türknet kullanıyorum bu arada.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2020-11-17 at 05.43.24.jpeg
    WhatsApp Image 2020-11-17 at 05.43.24.jpeg
    65,5 KB · Görüntüleme: 55
  • WhatsApp Image 2020-11-17 at 05.46.10.jpeg
    WhatsApp Image 2020-11-17 at 05.46.10.jpeg
    84,5 KB · Görüntüleme: 59
Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri