Çözüldü 660 Ti yeniden başlatma sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

KEBABs

Femtopat
Katılım
14 Eylül 2020
Mesajlar
28
Arkadaşlar elimde 660 Ti var. Tam oyun oynarken bir an mavi ekran geldi ne olduysa orada oldu. Format attım. Ekran kartı güncellenirken bir an reset attı PC. Windows düzgün başlatılmadı diye. Ekran kartında sorun olma yüzdesi kaç bazılarına sordum çip bozuk dedi.
 
Atabilirseniz dump dosyalarını atın.
 
Yeni ekran kartı almak daha mantıklı değil mi?



Chipset nasıl çözerim?
1-2 öneri vereyim, kalıcı çözüm değil unutma. 100-200 liraya yaptırabilirsin fakat tamircinin kullanacağı yöntemi falan buraya yaz ki kazık mı atmaya çalışıyor bilelim. Sorun GPU bölümündeyse her tamircinin yapacağı şeyi evde de yapabilirsin. Kartın çekirdek bölümü hariç her yerini 2-3 kat aliminyum ile saracaksın, fırını 4 dakika 200 derece ayarlayacaksın. GTS250'ye yaptık bunu 1 ay oldu hala sorunsuz çalışıyor. İşlem GPU'nun içindeki, sıcaktan erimiş ve arızaya sebep olan lehimleri tekrar eriterek yuvasında kurumasını sağlıyor. Sorun bu değil de bellekten ötürü bir arızaysa reballing yapılması gerek. GTX 660Ti biraz güçlü bir kart masrafa girip kafanın rahat olmasını istiyorsan hiç uğraşma. Verecek param yok diyorsan da dediğim işlemi uygulayıp şansını deneyebilirsin.
 
1-2 öneri vereyim, kalıcı çözüm değil unutma. 100-200 liraya yaptırabilirsin fakat tamircinin kullanacağı yöntemi falan buraya yaz ki kazık mı atmaya çalışıyor bilelim. Sorun GPU bölümündeyse her tamircinin yapacağı şeyi evde de yapabilirsin. Kartın çekirdek bölümü hariç her yerini 2-3 kat alüminyum ile saracaksın, fırını 4 dakika 200 derece ayarlayacaksın. GTS250'ye yaptık bunu 1 ay oldu hala sorunsuz çalışıyor. İşlem GPU'nun içindeki, sıcaktan erimiş ve arızaya sebep olan lehimleri tekrar eriterek yuvasında kurumasını sağlıyor. Sorun bu değil de bellekten ötürü bir arızaysa reballing yapılması gerek. GTX 660 Ti biraz güçlü bir kart masrafa girip kafanın rahat olmasını istiyorsan hiç uğraşma. Verecek param yok diyorsan da dediğim işlemi uygulayıp şansını deneyebilirsin.

Hani bütün her şeyi güncelledim. Ekran kartına gelmedim direk reset attı kapattı 1550 Ti almayı düşünüyorum. Hani sorun ortadan kalkar mı?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı