6600 vs 6600XT mining kıyaslaması

Acaba oyunlarda FPS olarak değer mi? Sonuçta bu kartı 1080p yüksek ayarda kasmadan çalışsın diye alma niyetindeyim. Az bir fark varsa düz 6600 olanı alayım.

Gönül NVIDIA istiyor ama işte fiyatları çok yüksek 8 GB olarak 3050 var galiba bu fiyat cıvarında oyunlarda 6600'ün çok gerisinde kalır diye düşünüyorum sonuçta mininge ek olarak oyun oynamak için alma niyetindeyim.

Çok etkisi yoksa çok iyi. Sonuç olarak oyun oynayıp taksitin bir kısmını mining ile ödeme niyetim var. 1 kart ile zengin olacak değilim :) keşke ekran kartı bu denli pahalı olmasa da mining ile uğraşmasam.
Ek olarak ilk defa kullanacak biri olarak Ethereum düşünüyorum. Çok ayar uğraş yapmadan ne şekilde kazı yapabilirim. Hangi videoyu aratıp izlemeliyim.
Performans farkı %'desini ve fiyat farkı %'desini karşılaştırın hocam. Fark aynı ise bütçeye göre seçim yapabilirsiniz ancak birisi daha F/P ise onu alın. Tabii bunun için alacağınız fiyatlar önemli. Oyun için 6600 XT daha iyi ama dediğim gibi fiyat farkına mining için değmez.

Ek olarak ilk defa kullanacak biri olarak Ethereum düşünüyorum. Çok ayar uğraş yapmadan ne şekilde kazı yapabilirim. Hangi videoyu aratıp izlemeliyim.
Eth kazançlar azalmasına rağmen en karlı coin hala.
AMD için en güzel kazım uygulaması Team Red Miner. OC ayarları için AMD'nin Radeon software yazılımını kullanıcaksınız internette arattıktan sonra zaten yaklaşık değerlerde bir OC ayarları bulursunuz. Sonrası biraz deneme yanılma işi. Core clock'u düşürüceksiniz voltajı düşürceksiniz hashrate düşmeyene ve hata vermeyene kadar. Ayar yaparken watman hatası alıcaksınız belki bilgisayarınız yeniden başlıyacak siniriniz bozulacak ama sonunda kendi kartınız için optimum ayarı tutturucaksınız. Kısacası mantığını anladıktan sonra zor bir şey yok sadece biraz deneme yanılma.
Bir de minerstat uygulamasını önerebilirim Windows üzerinden kazım yaparken uzaktan müdahaleye imkan tanıyor. Havuz, cüzdan veya miner değiştirceğiniz zaman size kolaylık sağlıyor.

ETH kazançlar azalmasına rağmen en karlı coin hala.
AMD için en güzel kazım uygulaması Team red miner. OC ayarları için AMD'nin Radeon Software yazılımını kullanıcaksınız internette arattıktan sonra zaten yaklaşık değerlerde bir OC ayarları bulursunuz. Sonrası biraz deneme yanılma işi. Core Clock'u düşürüceksiniz voltajı düşürceksiniz hashrate düşmeyene ve hata vermeyene kadar. Ayar yaparken watman hatası alacaksınız belki bilgisayarınız yeniden başlayacak siniriniz bozulacak ama sonunda kendi kartınız için optimum ayarı tutturucaksınız. Kısacası mantığını anladıktan sonra zor bir şey yok sadece biraz deneme yanılma.
Bir de minerstat uygulamasını önerebilirim Windows üzerinden kazım yaparken uzaktan müdahaleye imkan tanıyor. Havuz, cüzdan veya miner değiştirceğiniz zaman size kolaylık sağlıyor.

Hocam daha kolay yolu yok mu? Pek uğraşmadan nasıl kazıma başlarım. Biraz düşük olsun kolay olsun. Tavsiye edeceğiniz bir program var mı?
2. elden 7000'e 3060 bulabilirsiniz, bu ikisinden de uzun ömürlü olur ve daha çok kazandırır. İstanbul'da düşüyor 7000'e son 3 4 gündür.

3060 muhakkak daha iyi oyunlar içinde tabii. Yine de 2.el olsun istemiyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı