6600XT vs RTX3060

O kart zaten 6700 ve 3070 muadili olarak çıkmayacak mı piyasaya?

Çıkış fiyatını tahmin edilenden çok daha uygun olacak. Mevcut NVIDIA ve AMD kartların hala MSRP üzerinde satıldığını unutmayalım. Intel'in üretim kapasitesi ve rekabetçi giriş planları fark ettirecektir. Alın size 3070 performansında ve 3070 fiyatında kart diyemezler biliyorsun.

İki kartı da avantajları ve dezavantajlarıyla kıyaslamak lazım dümdüz takmak yerine. Bu rekabetin olgunlaşması için mevcut S.A.M, ReSizeBar, OC potansiyellerine bakmak ve FSR 2.0 gelince DLSS ile birebir kıyaslama yapmak gerekli. 3060'ın tartışmasız daha iyi olduğu nokta Ray Tracingve renderdır. Oyun performansında durum aleyhine.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

İstersen 20 GB VRAM'i olsun kas gücün sınırlıysa neyin avantajını görüyorsun? 3060 Ti ve 3070, 3060'ı yerlerde süründürüyor o ne olacak?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

50 oyun ortalaması ile gerçek performans sonuçları ortada. 8-10-12 oyun ortalaması ile gerçekçi sonuçlar elde edilmez hele ki attığın video gibi saçma sapan taraflı oyunlarla hiç elde edilemez. Adam hepi topu 10 tane oyun koymuş içinde de bariz AMD optimizeli Valhalla, FH5, RE, Warzone var gerçekten akıl alır gibi değil.

Hardware Unboxed gibi güvenilirliği tüm sektörce bilinen bir kanalın 50 oyun incelemesinden sonra diğer 8-10-15 oyunlu incelemelere bakmanın hiç bir mantıklı tarafı yok.

50 oyun ortalaması ile gerçek performans sonuçları ortada. 8-10-12 oyun ortalaması ile gerçekçi sonuçlar elde edilmez hele ki attığın video gibi saçma sapan taraflı oyunlarla hiç elde edilemez. Adam hepi topu 10 tane oyun koymuş içinde de bariz AMD optimizeli Valhalla, FH5, RE, Warzone var gerçekten akıl alır gibi değil.

Hardware Unboxed gibi güvenilirliği tüm sektörce bilinen bir kanalın 50 oyun incelemesinden sonra diğer 8-10-15 oyuncu incelemelere bakmanın hiç bir mantıklı tarafı yok.

RTX 3060 almışsın senin dediğin olsun ne yapalım, piyasanın en iyi kartı RTX 3060'dır.

RTX 3060 almışsın senin dediğin olsun ne yapalım, piyasanın en iyi kartı RTX 3060'dır.
Dostum inan senin gibiler o kadar fazla ki forumlarda aklını kaybedersin. Kanıtlarıyla bile bir şeyi kabullendiremiyoruz size. Koskoca 50 oyun ortalaması paylaşılan konuya gelip 10 oyun ortalaması ile bir şeyler iddia etmek neresinden tutarsan tut komedinin kralıdır.

Dostum inan senin gibiler o kadar fazla ki forumlarda aklını kaybedersin. Kanıtlarıyla bile bir şeyi kabullendiremiyoruz size. Koskoca 50 oyun ortalaması paylaşılan konuya gelip 10 oyun ortalaması ile bir şeyler iddia etmek neresinden tutarsan tut komedinin kralıdır.

Tamam 3060 aldığın için heyecanlısın ama mesajı baştan sona okumayıp sırf videoyu izleyip "10 oyun testi, FH5 AMD'ci zaten" diye çıkman gösterdiğim yere değil de parmağıma baktığını gösteriyor. Tüm olay bu mudur yani? Kartı sisteme taktım oyun testi yaptım bu iyidir, bu kötüdür.

İki kartın da birbirine karşı avantajları ve dezavantajları var. Kas gücü, RT performansı, güç tüketimi, fiyat, OC potansiyeli, VRAM vb. çok fazla kıyaslanacak seçenek var. Ben 6600 XT kullanıyorum ve hiçbir zaman "bakın bu kart 3060'dan kesinlikle daha iyidir" demedim çünkü değil, aynı şekilde 3060 da daha iyi değil. Burada ihtiyaca, bütçeye ve aranılan avantajları hangisi daha çok karşılıyorsa ona göre tercih yapılır ve o kişi için daha iyi olur.

Çıkış fiyatını tahmin edilenden çok daha uygun olacak.
Ben de öyle düşünüyorum. Bu kartı İntel'in ilk harici GPU denemesi diye biliyorum, sürücü konusunda AMD'den daha sıkıntılı olabilir ve FSR,RSR,RIS,RT/DLSS,RT,NIS gibi teknolojileri olmayabilir (varolacağı açıklandıysa bilmiyorum.). Böyle bir durumda NVIDIA veya AMD fiyatına satılsa pek tercih edileceğini sanmıyorum.
Özetle; 6600XT 1080p de %3 daha performanslı, RTX3060 ise 1440p de %2 daha performanslı
Bunun nedeni 2K'da 12GB VRAM'in 8GB VRAM'e karşı daha üstün olması. Oyun performansı olarak 1080P'de RX 6600 saf güç olarak RTX 3060'la yarışıyor, 6600 XT'de 3060 ve 3060 Ti arası bir kart.

Tartışmasız 6600 XT düz oyun performansında 3060'dan çok önde, 3060'ın 6600 XT karşısındaki tek avantajı RTX özelliğinin açık ara daha iyi olması.

Benim bildiğim RX 6600 XT'nin 32 RT çekirdeği RTX 3060'ın ise 38 RT çekirdeği var RTX 2060'ın ise 30 RT çekirdeği var yani RX 6600 XT ray traycing için 2060'ın üzerinde bir kart.

Saf güç olarak 50 oyun ortalamasında kafa kafa olan kartlar için halen daha saf güçte 6600XT diyen mi ararsın, 3060 ın tek avantajı RT diyen mi ararsın, 2K da 12GB vram olduğu için 3060 daha iyi diyen mi ararsın her telden profesör var :) hele birazdan ''ama AMD tarafına FSR 2.0 gelecek'' diyenler de gelir ortalık iyice şenlenir sanki FSR 2.0 sadece AMD kartlara gelecekmiş gibi...

Forumun bilgi seviyesi beni benden aldı, iyi günler beyler 🖐

Technopat Haberler

Geri
Yukarı