RX6600 vs RX 6600XT vs RTX3060

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sadece bizim forumda bile bununla ilgili konular var. Biraz araştırmayla bulunabiliyor.

Açıkçası 6000 serisi ile çözülemeyen ve yazılımsal pek bir soruna denk gelmedim. Yanlış hatırlamıyor ilk çıktığı Ağustos ayında bazı marka 6600 XT modelleri ile bazı Asrock, Gigabyte vb. B450 anakart modelleri uyum sorunu yaşıyordu. Sonrasında çipset sürücüleri ile düzeltilmişti.

Merhaba, DLSS özelliğinin bulunduğu oyunlarda 3060 öne geçecektir. Fiyatları ve oynayacağınız oyunları belirtirseniz daha kolay yardımcı olabiliriz.

Merhaba oynayacağım çoğu oyun aşağıda;
Valorant.
Minecraft.
GTA 5
PUBG.
Fortnite.
Battlefield 5 veya Battlefield 2042.

RX 6600 XT kas gücü olarak hepsinden daha güçlü, Red Devil gibi modellerden birini tercih edersen en yüksek fabrika çıkışlı OC modellerden birkaçı ile güzel bir performans alabilirsin.

Ama performanstan öte soğutma bloklarına dikkat et. Sıcaklıklar yüksek olduktan sonra performans da düşüyor ve anlamı kalmıyor.

Merhaba soğutma blokları derken soğutucuyu mu kastettiniz?
Bir sorum daha olacaktı eğer soğutucuyu kastettiyseniz, önerme şansınız var mı?

3060 ne kadar 6600XT'nin gerisinde olsa da bana yakın geliyor sizin Nvidia takıntınız yoksa XT, bütçenizi aştığınızı düşünüyorsanız 6600. 1080P içinse çok fark etmeyecektir en azından 2022 için.

Merhaba soğutma blokları derken soğutucuyu mu kastettiniz?
Bir sorum daha olacaktı eğer soğutucuyu kastettiyseniz, önerme şansınız var mı?

Ekran kartlarının kendi soğutma bloğu olur ya, ondan bahsettim. Ona dikkat etmelisin yani.

Ekran kartlarının kendi soğutma bloğu olur ya, ondan bahsettim. Ona dikkat etmelisin yani.

Teşekkürler bundan almayı düşünüyorum;
Hazır sistem olduğu için biraz daha ucuza geliyor.

@Kekky

Bir test videosunda izlemiştim, iyi iş çıkarıyordu NZXT H510 kasanın içinde. Sanırım maksimum 70 dereceydi yalan olmasın yine de. Alabilirsin yani.

3'ü arasında 3060 DLSS ve RTX avantajı ve yazılımsal problemlerle uğraşmamak için 6000 serisinde yazılımsal problem çok nadir oluyor 5000 serisindeki gibi değil ama güvenemiyorum adamlar mimli bir kere zamanında RX 470 kartla bunların yazılımsal sorunlarından ötürü bayağı uğraştım. Sonra pes edip miningciye satıp 1060 almıştım o gün bugün yazılımsal bir tane hata almadım NVIDIA tarafında. RX 470 kartta hiçbir sıkıntı yoktu bu arada miningci arkadaş uzun süre ETH kazdı sonradan sattı mı ne yaptı bilmiyorum ama donanımsal 1 kez bile hata vermedi.

Bunun dışında RTX anlamında 6000 serisi zayıf NVIDIA 2.nesli çıkardı adamlar 1 adım geriden geliyorlar. AMD için her zaman derim işlemci kanadı ne kadar iyiyse GPU tarafı o kadar berbat yenilikten uzak NVIDIA ne yaparsa bunlar sonradan getiriyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı