6700 XT ekran kartı ayarları zarar verir mi?

Varsayılan ayarlarda sıcaklık nasıl? Bu kart serin çalışıyor normalde. Kasanızın modeli nedir?
Sıcaklık değerlerine yanlış bakmışım değerlerimi hemen bir videoda göstereyim size

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Sıcaklık değerlerine yanlış bakmışım değerlerimi hemen bir videoda göstereyim size

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Bu varsayılan mı? Ben bu kartı da çok araştırmıştım. %99 kullanımda sıcaklık 65-67 arası değişiyordu. Siz neden özel ayar yapma gereği duyuyorsunuz ki?

Kart 100 watt çekiyor, bu sıcaklık değerinin bir anlamı yok şuan.

Soğutma kapasitesine göre değişir ama 6700XT iyi OC olan bir GPU'dur.

6700XT'nin 170W kilitli bir revizyonu var ve bunlar C2 revizyonu olarak adlandırılıyor. Haliyle 230W'a göre daha kötü bir performans çizer. Yani 6700XT tasarım kapasitesinin altında bir kart falan değil, yaygın olmayan bir BIOS revizyonu var piyasada.
Bahsettiğim bu değil. Kilitli olmayan çiplerde de 230 değil de 200-210 civarı kullanımlar görüyordum. SWFT 309 kullanırken 195W civarında diğer 6700XT'ler ile hemen hemen eşit performansı görüyordu kart.

Bu varsayılan mı? Ben bu kartı da çok araştırmıştım. %99 kullanımda sıcaklık 65-67 arası değişiyordu. Siz neden özel ayar yapma gereği duyuyorsunuz ki?
Özel ayar yapma gereği duydum çünkü oyun içinde 2500 mhzlerde bi anda 1200-1400 mhzlere iniyor.

Furmark değerlerim bu şekilde

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    23,9 KB · Görüntüleme: 23
Bahsettiğim bu değil. Kilitli olmayan çiplerde de 230 değil de 200-210 civarı kullanımlar görüyordum. SWFT 309 kullanırken 195W civarında diğer 6700XT'ler ile hemen hemen eşit performansı görüyordu kart.
189-195W olan da C5 revizyonu zaten hocam, 230W kartlar C1 olarak revizyonlandı. Örneğin bendeki kart 224W'i görüyor.

Özel ayar yapma gereği duydum çünkü oyun içinde 2500 mhzlerde bi anda 1200-1400 mhzlere iniyor.

Furmark değerlerim bu şekilde
İnebilir. Mesela sen menüye geçince MHz yine düşer, yada o an ekranda ne varsa MHz ona göre değişir. Her zaman Boost MHz alman mümkün değil.

189-195W olan da C5 revizyonu zaten hocam, 230W kartlar C1 olarak revizyonlandı. Örneğin bendeki kart 224W'i görüyor.

İnebilir. Mesela sen menüye geçince MHz yine düşer, yada o an ekranda ne varsa MHz ona göre değişir. Her zaman Boost MHz alman mümkün değil.
Hiç dikkat etmedim, bu ara revizyonları da bilmiyordum zaten. Öğrendiğim iyi olmuş :D

Hiç dikkat etmedim, bu ara revizyonları da bilmiyordum zaten. Öğrendiğim iyi olmuş :D
Ben de şansa denk gelmiştim, adamda C2 vardı ve aldığı performans 6700 gibi bir şey. Fakat C1 ile sizdeki C5 arasında neredeyse fark yok.

mesela bu ayarı yapmadan varsayılan ayarla lole girersem oyun esnasında savaşırken 800 mhzlerden yukarı gitmiyor ama yine fpsde sıkıntı yok bu bana normal gelmedi açıkçası

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı