6700 XT ekran kartı ayarları zarar verir mi?

Bu arada oynadığım oyunlar valorant bannerlord lol 120-130 wattan yüksek çektiğini görmedim daha ama fps değerlerim gayet iyi
Şu oyunlar için boşuna OC yapıyorsun haberin olsun, kart zaten tam yüke bile girmiyor.

mesela bu ayarı yapmadan varsayılan ayarla lole girersem oyun esnasında savaşırken 800 mhzlerden yukarı gitmiyor ama yine fpsde sıkıntı yok bu bana normal gelmedi açıkçası
Kart yüke girmediği için mhz düşüyor, oynadığın oyunlar grafik isteyen oyunlar değil.

mesela bu ayarı yapmadan varsayılan ayarla lole girersem oyun esnasında savaşırken 800 mhzlerden yukarı gitmiyor ama yine fpsde sıkıntı yok bu bana normal gelmedi açıkçası
LoL GPU kullanan bir oyun değil ve 6700XT için LoL’ün masaüstünde gezmekten farkı yok. O sebeple MHz düşük.

ama yine fpsde sıkıntı yok
Olmaması normal aslında. Oynadığınız oyunlar işlemci odaklı. Mesela aynı frekans sorununu hikaye tabanlı, ekran kartını tam yükte kullanan oyunda da yaşıyor musunuz? Yaşamıyorsanız bence ellemeyin. Gereksiz yere yorulmasın kart.

Şu oyunlar için boşuna OC yapıyorsun haberin olsun, kart zaten tam yüke bile girmiyor.

Zaten kart yüke girmediği için mhz düşüyor, OC yapmana gerek yok.
birde başıma şöyle bir olay geldi 1-2 ay kadar önce ekran kartını güncelleyim dedim neyse güncelledim. daha sonra hiç takılma yaşatmayan bilgisayar güncellemeden sonra valorantta skill atarken oyun takılmaya başladı saniyelik olarak. mesele bilgisayar yeni bir şey görünce bir hero yetenek kullanırken takılmaya başladı saniyelik olarak garip bir şekilde sonradan ne kadar driver sürümü denesemde çözemedim ddu kullandım vs vs .

Ben de şansa denk gelmiştim, adamda C2 vardı ve aldığı performans 6700 gibi bir şey. Fakat C1 ile sizdeki C5 arasında neredeyse fark yok.
Severdim o kartı. Gerçi nedense oyunlarda 150 ila 120W arası takılırdı nedenini cidden bilmiyorum. Performans olarak da bir problemi yoktu. Bu iyi bir şey galiba?

birde başıma şöyle bir olay geldi 1-2 ay kadar önce ekran kartını güncelleyim dedim neyse güncelledim. daha sonra hiç takılma yaşatmayan bilgisayar güncellemeden sonra valorantta skill atarken oyun takılmaya başladı saniyelik olarak. mesele bilgisayar yeni bir şey görünce bir hero yetenek kullanırken takılmaya başladı saniyelik olarak garip bir şekilde sonradan ne kadar driver sürümü denesemde çözemedim ddu kullandım vs vs .
Yeni sürücüde Shader Compiled problemi var yeni gelen sürücü bunu çözecek.

Her yeni driver kurulduğuna cashe sıfırlanır, takılmaların gitmesi için oyunu biraz oynaman gerekir.

Severdim o kartı. Gerçi nedense oyunlarda 150 ila 120W arası takılırdı nedenini cidden bilmiyorum. Performans olarak da bir problemi yoktu. Bu iyi bir şey galiba?
%100 kullanılmadığı sürece 200W üstü çok zor hocam, ben mesela 75 FPS'e sabitliyorum olsa olsa 120W harcıyor kart.

%100 kullanılmadığı sürece 200W üstü çok zor hocam, ben mesela 75 FPS'e sabitliyorum olsa olsa 120W harcıyor kart.
Hiçbir şeyi sabitlemedim, FPS kilidi de yoktu. Şu an kart elimde değil ama yanlış değilsem 2364 Min. 2664 Max. frekans, 1150mV ve %6 güç limiti ile kullanıyordum kartı. GoW gibi oyunlarda 150, FH4 gibi oyunlarda 120W civarı geziyordu. İlginç.

Her yeni driver kurulduğuna cashe sıfırlanır, takılmaların gitmesi için oyunu biraz oynaman gerekir.
kartımın arızalı olduğundan şüphe duydum daha 4 aylık bir sistem. ve birde şuan dizi izlerken mesela bazen player hareketleniyor saniyelik olarak. oyun oynarkende nadir olarak oyun alt taba düşüyor ?

kartımın arızalı olduğundan şüphe duydum daha 4 aylık bir sistem. ve birde şuan dizi izlerken mesela bazen player hareketleniyor saniyelik olarak. oyun oynarkende nadir olarak oyun alt taba düşüyor ?
ya da alt taba düşmese bile sadece görev çubuğunun gözüktüğü oluyor dizi izlerken.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı