6700 XT parçası kırıldı ve ışığı yanmayıp fanları dönmüyor

pricelesstears

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba. Yakın arkadaşım anakarttan ekran kartını sökerken direkt çekmiş, pim tarzı bir şey oluyor, onu açmayı unutmuş. Ekran kartı 6700 XT anakartı B450M-K 2 küçük bir parça fırlamış. Gorselini koyuyorum, tekrar PC'yi açtığında ekran kartı isigi yanmıyor, fanları dönmüyormuş. Teknik kısımdan hiç anlamam, garantiye gönder dedim. Garantiye girmez, tamire vermeyi düşünüyorum dedi. Ekran kartında herhangi çatlak kırık gözükmüyormuş. Fikri olan var mı arkadaşlar?

20230314_232606.jpg

Dosya Ekleri

• 20230314_232617.jpg
    20230314_232617.jpg
    73,8 KB · Görüntüleme: 30
Arkadaşım eve gelince atacağım dedi muhtemelen bugün atamam peki bu parçanın kırılması ekran kartını etkileyen bir durummudur arkadaşlar? Ve tamir edilebilir mi veya takılıp çıkabilen bir parça mı

Bu ekran kartı değil anakartın parçası. Yuvasına tam oturamadığı için sistem görmüyor.

Hocam merakımdan soruyorum sistemin görmemisi demek elektrik vermemesi mi demek çünkü ekran kartı ışık fanlar çalışmıyor.

Hocam anakartın fotoğrafını atar mısınız?

Hocam istedim eve gidince atacak ama anakartin slotunun sonunda pim yoktu dedi yani dediğiniz yer muhtemelen.

Son düzenleme:
Hocam merakımdan soruyorum sistemin görmemesi demek elektrik vermemesi mi demek çünkü ekran kartı ışık fanlar çalışmıyor.

Kart gücünü anakarttan da alır. Oraya tam oturmadığı, bağlı olmadığı sürece buna kesin cevap verilmez. Önce o yerinden fırlayan parçayı yerine oturtmaya çalışsın. Olmuyorsa ya da gerçekten kırılmışsa kartı yuvaya doğru hafif destek vererek de güç tuşuna basabilir deneme amaçlı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı