6700 XT sistemde ekran anlık gidip geliyor

MEGRX

Hectopat
Daha fazla  
Ryzen 5 3600X.
DDR4 2x8 16 GB RAM.
B450 anakart.
700W güç kaynağı.
6700 XT ekran kartı.
Sistemim yukarıdaki gibi. Ekran kartını yeni aldım ve siyah ekran gidip gelmesi yaşıyorum. İşlemcimin bu karta yetmediğini biliyorum fakat oyunlarda bunu yapmıyor. Masaüstünde herhangi bir ilerleme barına sahip bir uygulama veya bir video açıkken, tarayıcıda ya da Discord gibi uygulamalarda gezerken ekran sürekli gidip geliyor. Eski kartım 1060 3GB'dı onda bir problem yaşamıyordum. Sorun ne olabilir?

Son düzenleme:
Sürücüleri DDU ile silip başka bir sürücü kurdunuz mu?
Evet bunu yaptım ama çok uzun zamandır sıfırdan kurulum yapmamıştım. Bir seçenek olarak format deneyeceğim.

Sorun videodaki gibi.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ek olarak bu görseldeki hataları almaya başladım, temiz kurulum yaptıktan sonra.

Son düzenleme:
Dostum videoda 15-16. saniyelerde gidip gelirken ortaya çıkan renk bozulmaları bunun bir vram arızası olma ihtimalini artırıyor. MSI Afterburner programından clock hızlarını verilen gücü vs %15 azaltın ve gözlemleyerek azaltmaya devam edin belki bir noktada çözüm olur ve sorun kaynağını anlarız. Bunun dışında ekran kartını çıkarıp onboard sistemi çalıştırın bakalım sorun devam edecek mi.

Bana da VRAM arızası gibi geldi.

Apex Legends da bu hataları almamın sebebinin sanal belleğin kapalı olmasından dolayı aldığımı öğrendim ve açtığımda oyunda hata almıyorum şu an. Oyundayken hiçbir görüntü gidip gelmesi vs yaşamıyorum. Oyun sorunsuz çalışmakta.

Sorun çözüldüyse ne mutlu çözüm olarak raporla diğer arkadaşlara da yardımın dokunur.

Sorun çözüldüyse ne mutlu çözüm olarak raporla diğer arkadaşlara da yardımın dokunur.
Sorun çözülmedi maalesef. Diğer ekran sorunu devam etmekte. Masaüstündeki tarayıcı discord gibi uygulamalardan rastgele bir şekilde devam etmekte.

Bende de aynı sorun mevcut ekran kartı rx580 ama videodaki gibi değil çok daha hızlı oluyor gidip gelmesi . Genelde youtube üzerinden video izlerken oluyor , tarayıcıda gezerken oluyor. Oyunlarda oynarken olmuyor. Tek ekran monitör kullanırken oluyor , çift ekran monitör kullanıyorken hiç olmuyor bu sorun çok garip bir sorun anlamadım.

Ben bahsettiğim sorunu ekran kartı değiştirdiğim gün ve Windows Update yaptıktan sonra fark ettim. Windows kaynaklı mı yoksa sürücü kaynaklı mı ya da herhangi bir donanım uyumsuzluğu mu bilemiyorum.

Valla dostum geç.enlerde annem temizlik yaparken kabloları çıkarmıştım ve geri taktığımda ekran seninki kadar net olmasa da "göz kapaması gibi" gidip geliyor bende de. Oyunlarda hiç gidip gelmiyor fakat bi linke tıkladığımda ya da masaüstünde, internette gezerken felan git gel yapıyor. 6700XT Asus Dual kullanıyorum bende acaba sürücü kaynaklı mı şuan senin konuna rastgele denk gelince sanırım sorunumuz aynı olmasa da benzer ve çözümü muhtemelen aynı olacaktır..

Bu sorunu internette aradığımda rx 480den beri yaşayan insanlar olduğunu ve çok değişik şekilde sorundan kurtulan insalar olduğunu gördüm. Geneli de asus kullanıyor ve gpu düşük güç kullanırken sadece windowsda yaşıyorlar bu sorunu, linuxda olmuyormuş. Çözümlerden en son yazılan global c state controlü kapatan oldu. From the System Utilities screen, select System Configuration > BIOS/Platform Configuration (RBSU) > Power and Performance Options > C-State Efficiency Mode. Select one of the following: Enable. Disable.

Bu işlemi yaparak deneyebilirsiz isterseniz. Eğer düzelmezse diğer çözümleri de paylaşayım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…