6700 XT vs 3060 Ti

6700XT ekran kartının saf oyun performansı 3060 Ti'ı net bir şekilde geçiyor ancak DLSS ve Ray Tracing'i açtığın zaman 3060 Ti oyunlarda daha fazla performans veriyor. Ben olsam yan teknolojilerinden dolayı NVIDIA'yı terciih ederdim.

Ray Tracing açınca performans mı artıyor 😃 DLSS performansı arttırıyor ama AMD'de de FSR var artık DLSS ile kafa kafaya.

Demek istediğim ikisinde de Ray Tracing özelliğini açıp FSR ve DLSS özelliğini açtığımız zaman NVIDIA daha iyi performans veriyor.

Aynı fiyata gelecekse 3060Ti. Bende 6700XT var da ben zamanında 3060Ti ile 3060 arasında bu denli performans farkı olduğunu bilmediğimden karşılaştırma videosu bakmaya tenezzül bile etmemiştim. Şimdiki aklım olsa 3060Ti alırdım RT için. (onun dışında performansları neredeyse aynı.)

Bakınca farkediliyor ki 6700XT ile 3060Ti arasında minimal bir performans farkı var. Fakat 3060Ti'da daha iyi RT performansı mevcut. 6700XT de bazı RT işlemlerini yapabiliyor, (misal Control RT High 1080P'den upscale 2K'da 60-70 FPS alıyorum) ama bazılarında da geri kalıyor (CP2077 misal).

Kısacası fiyat olarak aynı fiyata geleceklerse ya da aralarında 500-600-700 gibi rakamlar oynadığı takdirde 3060Ti. Uçuk bir fark varsa 6700XT.

3060Ti'ın VRAM'i ileride sıkıntı oluşturabilir ama bu da senin kartı ne kadar süre ile kullanmak istediğine bağlı. AMD'nin 7000 serisi NVIDIA'nın 3000 serisiyle neredeyse aynı performansı verecek RT'de (bknz: 7900XTX'in RT performansının 3090Ti ile çok yakın olması gibi). Eğer ben biraz daha beklerim diyorsan 7600XT vs. almanız tavsiye ederim. Tabi fiyatlar ne olur o zamana bilinmez.

Ray Tracing açınca performans mı artıyor 😃 DLSS performansı arttırıyor ama AMD'de de FSR var artık DLSS ile kafa kafaya.
Demeye çalıştığı şey RT performansı açısından 3060Ti'ın bariz önde olduğu.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı