6700 XT vs 3060 Ti

bıyıklılkopek

Femtopat
Daha fazla  
RX 6700 XT 12 GB kullanıyorum ve ASUS TUF 3060 8 GB Ti ile takaslamayı düşünüyorum. Sizce mantıklı mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
RX 6700 XT 12 GB kullanıyorum ve ASUS TUF 3060 8 GB Ti ile takaslamayı düşünüyorum. Sizce mantıklı mı?

Değil 6700XT daha iyi render yapıyorsanız ya da RTX sevdanız varsa değişir.

VRAM avantajı sayesinde 6700XT daha uzun ömürlü bir kart. Günümüzde 1080p oyunlar için 8GB ucu ucuna yeterken 12GB'den 8'e düşülmez. Zaten performans olarak da bir tık daha iyi bir kart. Ray Tracing,DLSS gibi teknoloji avantajı var diyeceksen de bu teknolojiler büyük oranda Nvidia'nın sponsor olduğu teknoloji kanallarının şişirmesi. Sanıldığı kadar etkileyici değil. Ray Tracing zaten çoğu oyunda katlettiği performansa değecek bir görsel derinlik katmıyor. DLSS desen 1080p'de bariz şekilde görüntüyü bozuyor. Kısaca 1080p kartları için iki teknoloji de kağıt üzerinde var olan ama pratikte pek kullanılmayan şeyler. Arkadaşımda RTX3080 ve 2K monitör olmasına rağmen DLSS açmıyor mesela. O çözünürlükte bile görüntünün bozulduğunu söylüyor. Kısaca bu teknolojiler için takas etmeyi düşünüyorsan hiç düşünme. Stabil yazılım,render performansı gibi şeyler senin için önemliyse oyun performansından feda etmek pahasına takas edebilirsin tabi. Ancak mevcut kartında yazılımsal herhangi bir problemin yoksa gereksiz bir takas olur. Sadece oyun oynayan adam için AMD yeter de artar bana kalırsa.

6700XT performans olarak 4060 TI-3070 derecesinde, VRAM'i daha yüksek ve AFMF 2 gibi daha iyi özelliklere açık, Ray Tracing'i zaten iyi kullanabilecek seviyede değil 3060 Ti, tek mantıklı sebebi Blender gibi iş programları kullanıyorsan olabilir, yoksa 6700XT daha üstün bir kart.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı