6700K İşlemci 0.76 GHz'de Çalışması

@SideWinder
Adsız.png

Bir bak bakalım.

@Nazım Paşa
Yok, gösterdiğim seçenek sadece işlemci için geçerli. Eski dizüstümde ısınmayı engellemek için oradan frekansı kısıtlıyordum. Belki yanlışlıkla güç tasarruf modunu açmış veya bir şey değiştirmiş olabilir?

@SideWinder
Bir baktım da bu sorunu daha önce yaşayan biri var. Anakartta sorun çıkmış.
i7 6700k İşlemci Hızı 800 MHz Kilitlendi

Biz bir çözmeyi deneyelim. Sizin Anakartta Slow Switch varsa bir bakın derim.

Ve BIOS' daki voltaj ayarının düştüğünü yeni okudum (n) BIOS pilini çıkartıp 5 dakika sonra yeniden takın. BIOS üzerinden sıfırlayınca voltaj ayarlarının değişmediğini önceden fark etmiştim.

İbrahim abi kusura bakma ama "ışıklı mışıklı" sistem masası paylaşınca muhakkak nazar olur sonuçta binlerce insan görüyor. :)

Şaka bir yana benim eski işlemci de 0.78 GHz'de çalışıyordu kulağa saçma gelecek ama işlemciyi tak çıkar bende işe yaramıştı.

Biraz daha araştırınca bu sorunun MSI'ın 6. Nesil anakartlarında kronik olduğunu gördüm. Slow LED sorunu.

Anakart ve işlemci paketlendi. Artık gerisi Vatan'a kalmış.

Hepinize teşekkür ederim. :)

------------------------------------------------------------------

Bakın;

Tomshardware forumundan bir konu. Aynı işlemci, aynı anakart. O da ilk aşırı yavaşlamadan kuşkulanmış. Kontrol ettiğinde ise her şey normal gözüküyor. Sonra fark etmiş ki işlemci 0.76 GHz'de: Slow Mode Problem with MSI Z170A Gaming M5 - Motherboards

Yine Tomshardware forumundan bir konu. Bu sefer aynı anakart ama 6600K işlemci. O da anakartda yanan Slow Mode ışığından şüphelenmiş ve çok kötü FPS'ler almaktaymış: Slow Mode Problem with MSI Z170A Gaming M5 - Motherboards

Bu da aynı anakartda aynı problemi yaşayan birinin attığı video. Görüntüde Slow Mode LED'i yanıyor:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

MSI forumundan bir konu. Arkadaş akşam bilgisayarını normal kullandığını, fakat Slow Mode ışığının yandığını söylüyor. Kapatırken zor kapanmış. Sabah açtığında ise ışığın hala yandığını fakat anormal bir yavaşlamanın olduğunu söylemiş: Z170 Gaming 5 problem - red LED light

Turuncu forumdan benzer sorunu yaşayan biri. Aynı hata : MSİ Z170 GAMİNG M5 SLOW MODE SORUNU

Reddit'ten: Need help identifying LED on MSI Z170A Gaming M5 Motherboard and BIOS update assistance. • r/buildapc

Mallesef bu bir kronik sorun. Uzun lafın kısası; MSI'nın 6. ve 7. nesil ''Z'' serisi anakartlarını önermemenizi tavsiye ederim.

Ben şahsen İntel'i Asus marka Ryzen'i Gigabyte marka öneririm. Ama Asus Z170 pro Gaming'in de fiyatı baya uçmuş. 719 TL. Ama Gigabyte'in fiyatı 519 TL seçim senin ama iki marka da üzmez. Gerçi Asus biraz cüzdanı üzebilir ama. :LOL:

Anakart size yaramıyor hocam.:)
Geçmiş olsun.
Nisan'da değişmişti zaten. Şimdi büyük ihtimalle para iadesi alırım. Artık Gigabyte... :)
Ben şahsen İntel'i Asus marka Ryzen'i Gigabyte marka öneririm. Ama Asus Z170 pro Gaming'in de fiyatı baya uçmuş. 719 TL. Ama Gigabyte'in fiyatı 519 TL seçim senin ama iki marka da üzmez. Gerçi Asus biraz cüzdanı üzebilir ama. :LOL:
Kendi kendime gelin güvey olmak istemem. Ama para iadesi olursa seçimim Gigabyte'dan yana olacak. Fiyatı ve özellikleri beni cezbediyor. :)

------------------------------------------------------------------------------------

İşlemci ve anakartı bugün Vatan - Ümraniye şubesinden servise gönderdim.

İşlemci için değişim, anakart için iade istedim.

------------------------------------------------------------------------------

Anakart.PNG

İşlemci.PNG

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı