Windows bizi mahvetti hocam. Sosyal'de göz var çünkü şu an benim RX 570 300 MHz yukarısına çıkmıyor. @acv tam anlamadım, biraz daha açıklar mısınız? Ekran kartı için de geçerli midir?
@Nazım Paşa
Yok, gösterdiğim seçenek sadece işlemci için geçerli. Eski dizüstümde ısınmayı engellemek için oradan frekansı kısıtlıyordum. Belki yanlışlıkla güç tasarruf modunu açmış veya bir şey değiştirmiş olabilir?
Biz bir çözmeyi deneyelim. Sizin Anakartta Slow Switch varsa bir bakın derim.
Ve BIOS' daki voltaj ayarının düştüğünü yeni okudum BIOS pilini çıkartıp 5 dakika sonra yeniden takın. BIOS üzerinden sıfırlayınca voltaj ayarlarının değişmediğini önceden fark etmiştim.
Tomshardware forumundan bir konu. Aynı işlemci, aynı anakart. O da ilk aşırı yavaşlamadan kuşkulanmış. Kontrol ettiğinde ise her şey normal gözüküyor. Sonra fark etmiş ki işlemci 0.76 GHz'de: Slow Mode Problem with MSI Z170A Gaming M5 - Motherboards
Bu da aynı anakartda aynı problemi yaşayan birinin attığı video. Görüntüde Slow Mode LED'i yanıyor:
MSI forumundan bir konu. Arkadaş akşam bilgisayarını normal kullandığını, fakat Slow Mode ışığının yandığını söylüyor. Kapatırken zor kapanmış. Sabah açtığında ise ışığın hala yandığını fakat anormal bir yavaşlamanın olduğunu söylemiş: Z170 Gaming 5 problem - red LED light
Ben şahsen İntel'i Asus marka Ryzen'i Gigabyte marka öneririm. Ama Asus Z170 pro Gaming'in de fiyatı baya uçmuş. 719 TL. Ama Gigabyte'in fiyatı 519 TL seçim senin ama iki marka da üzmez. Gerçi Asus biraz cüzdanı üzebilir ama.
Ben şahsen İntel'i Asus marka Ryzen'i Gigabyte marka öneririm. Ama Asus Z170 pro Gaming'in de fiyatı baya uçmuş. 719 TL. Ama Gigabyte'in fiyatı 519 TL seçim senin ama iki marka da üzmez. Gerçi Asus biraz cüzdanı üzebilir ama.