PowerColor Hellhound RX 6700 XT Coil Whine sesi

Ozanede

Centipat
Katılım
18 Nisan 2020
Mesajlar
123
Arkadaşlar selam. Bugün itibarıyla anakartımı daha üst bir modele geçirdim. Normalde yasamadığım Coil Whine sorununu yaşıyorum. Önceki anakartta bu sorun yoktu. Şimdiki anakartta bu sorunla karşılaştım. Sadece oyunlarda yapıyor. Normalde yok. Oyunu açınca oluyor. Ama sinir bozucu bir ses şimdilik. Fan sesi bu sesi bastırıyor. Ama ileride çoğalır mi bu ses? Bir çözümü var mı? Anakartım: ASUS B450M idi şimdi B550M aldım. Ekran kartım PowerColor Hellhound RX 6700 XT önerilerinizi bekliyorum.
 
Çoğalması çok görülen bir şey değil. Kendisi de bir sorun değil zaten, frekanslar yükselince CW kaçınılmaz oluyor artık neredeyse tüm ekran kartlarında. Technopat ekibi de incelemede bahsetmişti zaten. Ancak anakart değişince oluşanını ilk defa duydum. Bir çözümü yok maalesef. Servisler de çok umursamıyor bu durumu. Sorun olarak görmüyorlar o yüzden ne tamir ne de DOA raporu oluşturmuyorlar aşırı ekstrem olmadığı sürece.
 
Yüke bindiği zaman ki bu genelde oyun oynarken oluyor, parçalar daha yüksek performans için daha fazla enerji tüketirler. Bu tüketimi elektrik yolu ile ileten bobinlerde fazla elektrik geçişi olduğu için bu sesi çıkarabilirler. Piyasa da çoğu kartta olan bi durum bu fakat bu çıkan vızıltı gibi sesin şiddeti değişiyor sadece. Herhangi bir sorun teşkil etmeyen bu ses, garanti kapsamına girmemektedir. Firmanın inisiyatifine kalıyor yani.
 
Çoğalması çok görülen bir şey değil. Kendisi de bir sorun değil zaten, frekanslar yükselince cw kaçınılmaz oluyor artık neredeyse tüm ekran kartlarında. Technopat ekibi de incelemede bahsetmişti zaten. Ancak anakart değişince oluşanını ilk defa duydum. Bir çözümü yok maalesef. Servisler de çok umursamıyor bu durumu. Sorun olarak görmüyorlar o yüzden ne tamir ne de doa raporu oluşturmuyorlar aşırı ekstrem olmadığı sürece.

Hocam bende anlamadım neden ses yaptı. Onceden yoktu. ASUS TUF B550mi taktım dün. Ve sadece oyunlarda ses yapmaya başladı. Ve gerçekten gıcık bir ses. Ama şu an için fan sesi bastırıyor. Ve genelde kulaklık kullanıyorum.
 
Hocam bende anlamadım neden ses yaptı. Onceden yoktu. ASUS TUF B550mi taktım dün. Ve sadece oyunlarda ses yapmaya başladı. Ve gerçekten gıcık bir ses. Ama şu an için fan sesi bastırıyor. Ve genelde kulaklık kullanıyorum.
O zaman sorun etmenize gerek yok hocam. Servise yollamak sadece Zaman kaybı olur ve elinize bir şey geçmez.
 

Geri
Yukarı